MLS: gólpassz, keresztléc – először kezdett Sallói Dániel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 07:13
null
Sallói Dániel meghálálta a bizalmat, jól játszott és gólpasszt adott (Fotó: Twitter)
A Sporting Kansas City 1–1-es döntetlent játszott a Philadelphia Unionnal az amerikai profi labdarúgóliga (MLS) magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszott bajnokiján. Ami azonban – magyar szempontból – ennél is fontosabb, a hazaiaknál először kapott lehetőséget a kezdőcsapatban Sallói Dániel, aki élt a lehetőséggel.

A magyar játékos a Portland ellen a 35. percben állt be Gerso Fernandes cseréjeként, és pontot érő gólt szerzett. Ezután már szóba került, hogy a vállát még mindig fájlaló támadó helyére Sallói pályázik a legnagyobb eséllyel. Nos, az előrejelzés igaznak bizonyult, a 20 esztendős játékos a Philadelphia Union elleni találkozón először volt ott a Sporting Kansas City kezdőcsapatában.

Az utánpótlás-válogatott futballista aktívan kezdett, a vendégek kapusának például az egyik lövésénél nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy Sallai lövése ne a felső sarokban kössön ki. Az első játékrész utolsó percében kis híján gólt is ünnepelhetett a magyar játékos: a bal oldali beadásánál a labda lecsúszott a lábáról, de mivel a kapus már elindult az ötös felé, majdnem így lett jó, a labda aztán a keresztlécen csattant.

A fordulás után megszerezte a vezetést a Sporting Kansas City, ebben Sallóinak is nagy szerepe volt: az alapvonalnál ügyesen tartotta meg a labdát, majd játszotta azt Diego Rubiónak, s a chilei támadó gyönyörűen tekert a bal felsőbe.

A vendégek nem adták fel, a 69. percben büntetőből egyenlítettek, Sallóiéknak azonban így is megvolt az esélyük a győzelem megszerzésére. Az egyik legnagyobb lehetőséget éppen a magyar támadó hagyta ki, a hétperces ráadás elején 12 méterről, szemben a kapuval a bal alsó mellé tekert.

Szégyenkezésre így sem lehet oka a mérkőzést végigjátszó Sallóinak, aki agresszívan és jól futballozott, így méltán lehet bizakodni, hogy nem kell sokat várni az újabb kezdőcsapatbeli tagságára.

A Sporting Kansas City a döntetlen ellenére továbbra is vezeti a Nyugati főcsoportot – igaz, két meccsel többet játszott a második FC Dallasnál.


MLS, ALAPSZAKASZ

Sporting Kansas City–Philadelphia Union 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik