MLS: gólok, gólpassz, Nikolics-parádé Chicagóban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.14. 06:53
null
Nikolics tíz meccsen nyolc gólnál jár az MLS-ben (Fotó: CSN/archív)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Chicago Fire magyar válogatott csatára,  a két gólt szerző, tizenegyest kiharcoló és gólpasszt is adó Nikolics Nemanja vezérletével 4–1-re győzött hazai pályán a Seattle Sounders ellen.

Nikolics Nemanja a legutóbbi két fordulóhoz hasonlóan ezúttal is betalált az MLS-ben, de míg a New York Red Bulls és a Los Angeles Galaxy elleni két meccsen csak egy pontot szerzett a csapata, a bajnoki címvédő Seattle Sounders ellen fölényes sikert eredményeztek a góljai.

A magyar válogatott csatár a 25. percben a saját maga által kiharcolt büntetőt váltotta gólra, megszerezve ezzel a vezetést csapatának. A szünet előtt Clint Dempsey révén ugyan még egyenlíteni tudott a vendégcsapat, a második félidőben futószalagon jöttek a hazai találatok.

A mérkőzést végigjátszó Nikolics már 2–1-es Fire-vezetésnél a 73. percben Luis Solignackal rúgatott gólt, majd három perccel később közelről ő váltott gólra egy ziccert, beállítva ezzel a 4–1-es végeredményt.

A meccs összefoglalója

A magyar csatár csapata mind a tíz bajnoki meccsén pályára lépett eddig az amerikai élvonalban, nyolc gólt szerzett, ezzel pedig holtversenyben az első helyen áll a góllövőlistán. Rajta kívül csak a Houston Dynamo támadója, a 24 éves mexikói Erick Torres tudott ennyi gólt szerezni eddig. A Fire a 6. helyen áll a Keleti főcsoportban.

A Sporting Kansas City 2–2-es döntetlent játszott az Orlando City otthonában. A vendégek magyar támadója, Sallói Dániel a kispadról nézte végig a meccset, melyen a hazaiak második gólját a brazil aranylabdás Kaká szerezte.

Kaká gólja

MLS
ALAPSZAKASZ

Chicago Fire–Seattle Sounders FC 4–1
Philadelphia Union–DC United 0–4
Orlando City–Sporting Kansas City 2–2
New England Rev.–Real Salt Lake 4–0
Houston Dynamo– Vancouver Whitecaps 2–1
Toronto FC–Minnesota United 3–2
Colorado Rapids–San Jose Earthquakes 3–0
Montreal Impact– Columbus Crew 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik