MLS: gól, gólpassz – Sallói a menetelő Sporting vezére

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.30. 07:37
null
Sallói Dániel öröme – az ő vezérletével menetel a rájátszásban a Sporting Kansas City (Fotó:<a href="https://www.facebook.com/SportingKC" target="_blank">facebook.com/SportingKC</a>)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) Nyugati főcsoportja negyeddöntőjének első meccsén a Sporting Kansas City 4–1-re nyert az alapszakaszban nyugaton az élen végző St. Louis City ellen, a csapat magyar válogatott támadója, Sallói Dániel gólt szerzett és gólpasszt is adott. A párharc az egyik fél második győzelméig tart.  

Sallói Dániel már a rájátszás úgynevezett wild card körében is remekül játszott a San Jose elleni meccsen, több helyzete is volt, és a 0–0-s döntetlen után a 11-es rúgások során az ő góljával tette biztossá továbbjutását a Kansas City. A második körben a Sportingra a Nyugati főcsoportot megnyerő St. Louis City várt, amely hazai pályán meglepően sima, 4–1-es vereséget szenvedett.

Sallói igazi vezérnek bizonyult a meccsen, melyen a Sporting szerezte meg a vezetést a 27. percben, de a hazaiak egy percen belül egyenlítettek. Aztán Sallói készített le egy labdát lövésre Rémi Walternek, amivel a 36. percben ismét a Kansas City vezetett. A folytatásban pedig még két gólt szereztek a vendégek, a 61. percben Sallói állította be az 1–4-es végeredményt: egy jobb oldali szöglet után továbbcsúsztatott labdát a hosszún érkezve lőtt közelről a kapuba.

Sallói ezzel 35 bajnokin nyolc gólnál tart a bajnoki idényben, hét gólpassz mellett. A Sporting pedig ezzel a győzelemmel 1–0-ra vezet az egyik csapat második sikeréig tartó párharcban. Folytatás jövő vasárnap (magyar idő szerint 23 órától) Kansas Cityben.

SALLÓI GÓLJA

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS, rájátszás, nyolcaddöntő (főcsoport-negyeddöntő), 1. mérkőzés

St. Louis City–Sporting Kansas City 1–4
Kansas City:Sallói Dániel kezdett, végig is játszotta a meccset, a 36. percben gólpasszt adott, a 61. percben gólt lőtt.
A Sporting Kansas City 1–0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó párharcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik