MLS: Európában példátlan, itt nem – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.18. 17:47
Nikolics Nemanja, az észak-amerikai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire csatára nem bánta meg, hogy az Egyesült Államokba igazolt, ahol jelentős különbségeket tapasztal az európai futballhoz képest. A magyar válogatott játékos beszélt Bastian Schweinsteiger érkezéséről is.

„Új kihívás ez számomra Magyarország és Lengyelország után. Veljko Paunovics, a Chiacgo Fire edzője hívott, hogy dolgozzunk együtt, amire én igent mondtam, és ezt egyáltalán nem bántam meg – mondta a Novoszti érdeklődésére Nikolics Nemanja. – Boldog vagyok Chicagóban, a bajnokság teljesen más, mint egy európai liga, a futball minőségétől a szurkolók szenvedélyéig. Itt megtapsolnak egy-egy jó megmozdulás után, Európában ez elképzelhetetlen.”Nikolics Nemanja. – Boldog vagyok Chicagóban, a bajnokság teljesen más, mint egy európai liga, a futball minőségétől a szurkolók szenvedélyéig. Itt megtapsolnak egy-egy jó megmozdulás után, Európában ez elképzelhetetlen.”

Nikolics ebben a szezonban hat bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett, a Chicago Fire jelenleg a harmadik a tabellán. Az időközben csatlakozó Bastian Schweinsteiger pedig további erősítést jelent, nem is akármilyet.

„Schweinsteiger topjátékos, rendkívül profi. Minden edzés után ott marad a pályán, és próbál segíteni a többieknek. Az ő tapasztalata ajándék a klubnak. Jobbak lettünk már ebben a rövid időszakban is, amióta velünk van – méltatta a német világbajnokot Nikolics, akit lenyűgöz az MLS szervezettsége. – Néha nagyon messzire kell utaznunk, két-három időzónát is átlépünk egy-egy meccs miatt. De a szervezésben az élen járnak az amerikaiak. Ez is mutatja, mennyire kedvelik itt a futballt, lassan minden csapatnak van sztárjátékosa vagy sztáredzője.”

Mint arról beszámoltunk, a New England ellen duplázó Nikolics bekerült a 7. játékhét csapatába az MLS-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik