Megyeri: Így már csak kisebb csoda lenne a BL-negyeddöntő

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 18:48
Szombat este a negyvenegyedik bajnoki címét söpörte be az 1925 márciusában alapított görög Olympiakosz labdarúgócsapata. A legutóbbi négy aranyéremből a görög klubhoz 2010 nyarán szerződő Megyeri Balázsnak is jutott. Kapusunk e négy trófea mellett további kettővel büszkélkedhet, hiszen 2012-ben és tavaly a Görög Kupát is megnyerte csapatával.
Az Olympiakosz már március közepén biztossá tette bajnoki címvédését (Fotó: Imago)
Az Olympiakosz már március közepén biztossá tette bajnoki címvédését (Fotó: Imago)

 

„A bajnoki aranyéremnek mindig lehet örülni, még a negyediknek is, bár még jobb lenne, ha úgy ötvennel több bajnoki bevetéssel a hátam mögött ünnepelhettem volna – válaszolta Megyeri Balázs, a pireusziak 23 esztendős labdarúgója, aki a spanyol Roberto mögött második számú kapus a bajnokságban. – A Panthrakikosz legyőzését követően jószerével családi körben örültünk a bajnoki címnek, mert a múltkori, Panathinaikosz elleni meccsen történt rendbontás miatt zárt kapuk mögött kellett lejátszanunk a legutóbbi találkozót.”

A görögök nem sokáig ünnepelhetnek és ülhetnek a babérjaikon: szerdán bravúrra készülnek a manchesteri Old Traffordon. A BL-nyolcaddöntő első, hazai összecsapásán nem kis meglepetésre 20-s győzelmet arattak, kiváló esélyt teremtve maguknak ezzel a továbbjutásra.

„Szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Amikor összesorsoltak minket a Manchester Uniteddel, azt mondtam, világraszóló csoda lenne a kiejtése, ám a kettő nullás hazai győzelmünk fényében már csak kisebb csodának gondolnám. Kedvező helyzetből várjuk a visszavágót, de nincs lefutva a párharc.”

Kevés csapat van Európában, amely triplázhat ebben a szezonban, az Olympiakosz közéjük tartozik. Megyeri szerint azért ez a „veszély” nem fenyegeti őket, személy szerint a duplázással is kiegyezne. Mármint a bajnoki cím mellé a Görög Kupa-diadallal… annál is inkább, mert abban a sorozatban ő kapja meg a szakvezetőségtől a bizalmat.

„Már az elődöntőnél járunk, s ha túljutunk a PAOK-on, valószínűleg a Panathinaikosszal játszanánk a döntőt. Különben is van elszámolnivalónk, mert az elmúlt két hétben a Pana és a PAOK is legyőzött minket a bajnokságban.”

Az Olympiakosz első számú kapusa, Roberto az egész idényben pazar formában véd, ami vélhetően nem kerüli el a topbajnokságokban kapust kereső klubok figyelmét. Mindez Megyerinek is segíthetne visszaszerezni korábbi stabil helyét a kezdőben.

„Vele és velem kapcsolatban sem aktuális az esetleges klubváltás. Még csak március van, egyébként sem hinném, hogy ez idő tájt bárkinek is a nyári börze adta lehetőségek járnak a fejében. De mit is mondott, legszűkebb európai elit? A Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata annak tekinthető, nem?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik