Liverpool: Mignolet-nek előnye, de gyengesége is van – Bogdán

Vágólapra másolva!
2015.06.26. 08:47
null
Mignolet vagy Bogdán? A magyar kapus türelmes lesz (Fotó: Action Images/NSO-montázs)
Bogdán Ádám hamarosan aláír az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpoolhoz. A magyar válogatott kapus elmondta, Boltonban is éveket kellett várnia a lehetőségre, tudja, hogy fontos a türelem, ezért az edzéseken igyekszik bizonyítani.

„Még friss a szerződtetésem híre, ezért természetesen egyelőre nem ismernek fel Liverpoolban – mondta Bogdán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Június harmincadikáig még Bolton-játékos vagyok, de mindenben megegyeztünk a Poollal, amely be is jelentette az érkezésemet. A Premier League-ben védeni mindig is az álmom volt, ráadásul most egy nagy csapatban lesz erre lehetőségem.”

„Kihoztam a maximumot ebből a szezonból, hiszen sokat voltam sérült, de amikor lehetőséget kaptam, bizonyítottam, így a Liverpool átigazolt. Természetesen fontos volt, hogy életem legjobb meccsét hoztam a leendő csapatom ellen. Önmagában viszont ez még nem lett volna elég, az a helyzet segített, hogy a Liverpool kapust keresett, én pedig ingyen igazolható voltam.”

Bogdán másik riválisa örül a versenyhelyzetnek
„Mi, kapusok a versenyhelyzettől leszünk egyre jobbak – idézi a Liverpool hivatalos honlapja Danny Wardot, a csapat kapusát. – Sok időt töltünk el együtt, külön a többiektől. Mindennap azért küzdünk egymás ellen, hogy felhívjuk magunkra az edzők, de legfőképp a menedzser figyelmét. Nyilvánvalóan örömmel veszem a kihívást, remélhetőleg néhány mérkőzésen lehetőséget kapok, ami a fejlődésem szempontjából kulcsfontosságú. A célom az, hogy én legyek a Liverpool első számú kapusa, de tudom, ezt nem lesz könnyű kiharcolni.”

Bogdán a bajnokság vége felé már hallott a Liverpool érdeklődéséről. Korábban voltak sajtóhírek, de akkor még nem került szóba a klubváltás. A kapus Brendan Rodgersszel még nem beszélt, a Liverpool kapusedzőjével viszont napi kapcsolatban áll.

„Biztos, hogy július hatodikán leülünk beszélgetni, de most mindenki nyaral még. Egészséges izgalom és drukk van bennem, hiszen európai topcsapathoz kerülök. Riválisomnak, Simon Mignolet-nek helyzeti előnye van, jó kapus, annak ellenére, hogy a szezon során volt, hogy kikerült a csapatból.”

„Mignolet topkapus, nyilván vannak gyengeségei, de sokat fejlődött az előző szezonban. Ha kiutazom, bizonyítanom kell, hogy lehet rám számítani. Elsősorban a kupában, de ha ott jól megy, akkor tudják majd, hogy be lehet vetni engem a bajnokságban is.”

„Nem vagyok türelmetlen. Boltonban is éveket vártam a bemutatkozásra, tudtam, hogy sokat kell dolgoznom érte. Itt sem lesz könnyű a helyzet, nem csak rajtam múlik, mikor jön el a nagy nap, de elsősorban én tehetek érte. Az edzéseken kell bizonyítanom, rengeteg meccs lesz, hiszen jön az Európa-liga is. Négy évre szól a szerződésem, hamarosan aláírom, remélem, ki tudom tölteni tartalommal!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik