Lengyelország: Lovrencsics eltökélt, megvédi a címét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.24. 08:28
Lovrencsics Gergő, az ezüstérmes Lech Poznan 24 éves magyar futballistája örül, hogy őt választották meg a legutóbbi lengyel bajnokság legjobb jobb oldali középpályásának, és arra készül, hogy a következő szezonban megvédje a címét.

„Örülök neki, és azon dolgozom, hogy jövőre megvédjem a címemet, s ne csak egy jó évem legyen – mondta Lovrencsics Gergő a Nemzeti Sportnak. – De a legfontosabb, hogy a csapatnak jól menjen, márpedig elég nagy célokat tűztünk ki. Szeretnénk megnyerni a bajnokságot és a kupát is, az Európa-ligában pedig jó lenne bejutni a csoportkörbe. Már imádkoztunk is, hogy jól sikerüljön a következő fél esztendőnk, illetve hálát adtunk a tavaszi szezonért. Eleinte furcsa volt számomra, de Lengyelországban ez teljesen természetes. Minden találkozó előtt imádkozunk, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések és nyerjünk, a pap az idegenbeli mérkőzésekre is elkísér minket."

A Pápáról érkezett kölcsönjátékos az előző idényben huszonhét mérkőzésen szerepelt, és hét gólt szerzett, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata ezüstérmet szerzett. Nem csoda, hogy a Lech Poznan meg akarja tartani, s már kifizette a tartozását a Pápának.

„Amikor elkezdtem a felkészülést, az elnök megnyugtatott, hogy a vételáramat is kifizetik, szóval maradhatok – tette hozzá Lovrencsics Gergő. – Remélem, így is lesz, mert jól érzem magam, ráadásul az El-ben is játszhatnék. Június huszadikán vonultunk edzőtáborba, azóta napi két-három futóedzésünk van. Háromszor már elment az erőm, de utána újraéledtem, s egyre jobb erőben vagyok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik