Lengyel Kupa: a három magyar klubja elbukta a döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 18:32
A Legia Warszawa nyerte meg a labdarúgó Lengyel Kupát, miután a délutáni fináléban 2–1-re legyőzte a három magyar játékost foglalkoztató Lech Poznant. Észak-Írországban a Glentoran, Walesben a The New Saints szintén kupagyőzelmet ünnepelt szombaton.

Nemcsak a porcsérülése miatt az idény végéig kidőlő Lovrencsics Gergő, hanem Kádár Tamás és a szintén sérült Holman Dávid sem lépett pályára a varsói mérkőzésen.

A Legia 17. alkalommal hódította el a trófeát, ezzel fölényesen vezeti a lengyel örökranglistát a Górnik Zabrze (6) és a Lech Poznan (5) előtt.

LENGYEL KUPA, DÖNTŐ
Legia Warszawa–Lech Poznan 2–1 (1–1)
Varsó
Gólszerző:
Jodlowiec (29.), Saganowski (55.), ill. Jodlowiec (20. – öngól)

ÉSZAK-ÍRORSZÁG. A Glentoran David Scullion góljával legyőzte a Portadownt a kupa szombati döntőjében, és története során immár 22. alkalommal hódította el a serleget. Érdekesség, hogy a két csapat eddig háromszor találkozott a kupafináléban, és mindháromszor a Glens győzött – kapott gól nélkül. A kelet-belfastiaknál többször csak a Linfield (42) nyerte meg ezt a sorozatot.

ÉSZAKÍR KUPA (IRISH CUP), DÖNTŐ
Glentoran–Portadown 1–0 (0–0)
Belfast
Gólszerző:
Scullion (54.)

WALES. Érvényesült a papírforma, a bajnoki címet is elhódító The New Saints nyerte meg a kupa szombati döntőjét. Matty Williams akcióból és tizenegyesből is gólt szerzett, duplája a címvédő TNS ötödik kupagyőzelmét eredményezte.

WALESI KUPA, DÖNTŐ
The New Saints–Newtown 2–0 (0–0)
Newtown, 1579
néző
Gólszerző: M. Williams (54., 83. – a másodikat 11-esből)

A LENGYEL KUPADÖNTŐ GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik