nemzetisport.hu 2014.06.15 09:00 Frissítve: 2015.03.23 02:27

Leicester: Futács Márkó ingyen kerül a török klubhoz

A Leicester City bejelentette, hogy Futács Márkó még egy évig élő szerződését megszüntették, a csatár így ingyen igazolhat át a török Mersinhez, amelynél a napokban kétéves megállapodást írt alá.

Futács Márkó (középen) szerződtetését már hivatalosan is bejelentette a török klub (Fotó: spor33.com)

 

Futács Márkó két napja szerződött a török élvonal újoncához, a Mersin Idmanyurduhoz. A hírek akkor arról nem szóltak, hogyan sikerült megállapodni a játékos angol klubjával, a Leicester Cityvel, amelyhez még egy évig szóló szerződés kötötte.

Azóta több angol internetes oldalon is megjelent a hír, hogy a Leicester megerősítette Futács távozását, a 24 éves csatár szerződését közös megegyezéssel megszüntették, így ingyen szerződhet Törökországba azt követően, hogy az elmúlt másfél évben kétszer is kölcsönadták, előbb a Blackpoolnak, majd a DVTK-nak.

Az ügy érdekessége, hogy a diósgyőri vezetők korábban arról beszéltek, hogy Futács megszerzése túl nagy áldozatvállalással járna, ugyanis a kivásárlási ára megközelíti a 100 millió forintot. Ehhez képest a törököknek fizetniük sem kell a hírek szerint a Fradinál is szóba kerülő játékosért.

A Nemzeti Sport Online Angliából származó értesülései szerint a háttérben az állhat, hogy a Leicester több játékosának is automatikusan emelkedett a fizetése azzal, hogy a csapat feljutott a Premier League-be. Közéjük tartozhat Futács is, annak ellenére, hogy a májusban befejeződött idényben nem is játszott az angol másodosztályban. A szerződés megszüntetésével pedig már nem kell állni a magyar játékos gázsiját, akire az immár élvonalbeli klubnál amúgy sem számított volna a szakmai stáb.

Feltételezhető, hogy a szerződés megszüntetésével Futács sem járt rosszul, a törökországi megállapodás alighanem hasonló fizetést garantál neki, mint az angliai volt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár), Bori Gábor (MVM-Paks)
Távozott/távozhat: Mohamadou Abdouraman (kameruni, Nyíregyháza Spartacus?), Augusto Batioja (ecuadori, ?), Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza, onnan Mersin Idmanyurdu – Törökország), Gohér Gergő (?), Zoran Kosztics (szerb, ?), Ivan Rados (horvát, ?), Nenad Rajics (szerb, ?), Vadász Viktor (?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Georges Griffiths (elefántcsontparti, Lombard Pápa), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Ivan Lovric (horvát, Bp. Honvéd), Nagy I Gábor (Haladás), Németh Márió (Haladás)

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.23 23:36:21

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Büszkék vagyunk Nikolicsra, mégis van bennünk hiányérzet.

2017.10.09 14:02:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Három különböző csapatban játszott már az ősszel, a meccseket nem számolja – de már a 18. jön.

2017.09.27 09:33:56

Légiósok PIETSCH TIBOR

A válogatott szélső elismeri, belefásult a németországi évekbe. Amerikában repül, vonatozik, kerékpározik – futballozik.

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.