DVTK: a majd’ 100 millióba kerülő Futácsot a Fradival is hírbe hozták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.19. 09:53
null
Futács Márkó (feketében) a nyáron még visszatér a Leicesterhez (Fotó: Veres Viktor)
A vasárnapi, Újpest elleni kupadöntőre készülő DVTK labdarúgócsapatának sportigazgatója, Kovács Zoltán vasárnap este a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában beszélt a keretben várható nyári változásokról, és kitért a házi góllövőlistát (Bacsa Patrikkal holtversenyben) nyolc góllal vezető Futács Márkó jövőjére is.

„Nehéz dolgunk lesz” – nyilatkozta a Sport Tv-nek a DVTK sportigazgatója Kovács Zoltán Futács Márkó megtartása kapcsán.

A sportvezető elmondta, hogy az angol Leicestertől egy évre kölcsönkapott csatárért közel 100 millió forintot kellene fizetniük, amennyiben a nyáron lejáró kölcsönszerződés után végleg szeretnék megszerezni az időközben az angol élvonalba jutott klubtól, melyhez még egyéves megállapodás köti.

„Az edzéseken és a meccseken nyújtott teljesítménye, illetve az emberi tulajdonságai, a hozzáállása alapján is nagy erőssége a csapatnak, természetesen szeretnénk megtartani" – fogalmazott a 24 éves Futáccsal kapcsolatban Kovács.

A sportigazgató ugyanakkor viccesen hozzáfűzte, nem akar reklámot csinálni a csatárnak a Ferencváros előtt – ezzel reagált a Harmadik félidőben elhangzott felvetésre, mely szerint a fővárosi zöld-fehérek is szerződtetni szeretnék az egyszeres válogatott támadót.

Kovács Zoltán a DVTK-nál nyáron várható játékosmozgásokról is beszélt. Elmondta, öt játékos szerződtetése várható, de nagyjából ugyanennyien távozhatnak is, bár azt egyelőre még nem tudja a sportigazgató, hogy pontosan mekkora összegek állnak majd rendelkezésre a csapat megerősítésére. Mindesetre a kiszemeltek listáját a szakmai stábbal közösen már elkészítették, amint arról korábban beszámoltunk, információink szerint az egyik név ezen a listán a kaposvári Balázs Benjáminé.

Ha valóban öten érkeznek, és öten távoznak a DVTK-tól, akkor a keret létszáma változatlan marad, pedig Tomiszlav Szivics vezetőedző korábban éppen azt kifogásolta, hogy kevés a variációs lehetősége, úgy fogalmazott még a Kaposvár elleni, 1–0-ra megnyert hazai bajnokit követően, hogy legalább hat-hét új játékos szerződtetésére lesz szükség a nyáron.

 

LABDARÚGÓ NB I, 29. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (tv)Játékvezetők
Május 16., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–DVSC-Teva – ELHALASZTVA!Bognár Tamás
Május 17., szombat
14.00
Budapest Honvéd–MTK Budapest 0–2
Erdős József
16.00MVM-Paks–Lombard Pápa 4–0
Vad II István
16.00
Diósgyőri VTK–Pécsi MFC 3–0Becséri Dániel
18.00Újpest FC–KTE-Phoenix Mecano 6–1 Kassai Viktor
20.00Kaposvári Rákóczi–Győri ETO FC 0–5 Fábián Mihály
Május 18., vasárnap
16.30Szombathelyi Haladás–Ferencvárosi TC 0–1Andó-Szabó Sándor
18.30
Mezőkövesd-Zsóry–Videoton FC 1–1Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik