Légióssors: ötéves külföldi szereplés után hazatér a válogatott kapus

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 19:48
Címkék
Felbontja szerződését a görög élvonalban szereplő Ergotelisz labdarúgócsapatánál Posza Zsolt. Az egyszeres magyar válogatott kapus ezt a somogysportja.hu internetes oldalnak adott interjújában árulta el.

A 33 éves kapus annak ellenére hagyja el csapatát, hogy a szerződése még egy évig odakötné őt.

„A szerződésemből valóban volt még egy év hátra, de közösen kezdeményeztük ennek idő előtti felbontását. A váltás egyik oka a gazdasági válság volt, ami Görögországot hatványozottan érintette, így az Ergotelisznél is komoly megszorításokat kellett érvénybe léptetni. Sajnos az utóbbi időben többet bajlódtam sérüléssel is, így ez is közrejátszott abban, hogy az edzőm a váltás mellett döntött. A csapat vezetése és az én álláspontom is találkozott, így kerül majd sor a jövő hét folyamán a szerződés végleges felbontására” – mondta a kapus a regionális portálnak.

Posza, akinek egyelőre még nincs csapata, 2005 óta szerepelt az Ergotelisznél, itthon korábban védett Siófokon, Győrben, az Újpestnél és a Vasasban.

Posza Zsolt egy alkalommal, a 2004. december 2-án, Bangkokban rendezett Magyarország–Észtország (5–0) találkozón lépett pályára a magyar felnőttválogatottban (a második félidőben védett Vlaszák Géza cseréjeként).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik