P. K. 2017.01.24 16:04 Frissítve: 2017.01.24 16:08

Légiósok: záporoznak az ajánlatok a magyar középpályásért

Korábban már jeleztük, jelentős érdeklődés mutatkozik a román élvonalban remek félévet produkáló Bőle Lukács iránt. Konkrét ajánlatok is érkeztek érte, még Magyarországról, a DVSC-től is, de ezeket nem fogadta el klubja, a jászvásári CSM Politehnica Iasi vezetősége. A futballista helyzetéről menedzserénél, Panicos Makedonasnál érdeklődtünk.

Egyelőre kérdéses, meddig viseli még a CSM Iasi szerelését Bőle Lukács, akinek több kérője is van (Fotó: prosport.ro, archív)

 

 
A legfrissebb magyar vonatkozású átigazolási hírekről itt olvashat!
Az NB I-es csapatok összes átigazolását itt találja meg!
Tekintse át az NB I-es csapatok téli felkészülési programját!

„Bőle Lukács szerződése a nyárig érvényes jelenlegi klubjánál. Nagyon jó félévet produkált, hat gólt szerzett, és két gólpassz fűződik a nevéhez. Ezek után számos ajánlatot kapott érte a CSM Iasi, Romániából és külföldről is. Ezt a klub elnöke is elismerte a román sajtóban, de ezek az ajánlatok nem voltak elég jók a klubnak” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a középpályással kapcsolatban ügynöke, Panicos Makedonas.

„Való igaz, hogy a Debrecen egyike volt azon magyar kluboknak, amelyekkel folytak egyeztetések, és a DVSC-től is érkezett hivatalos ajánlat, de az sem volt megfelelő a román klubnak, Bőlét ugyanis jelenleg a legértékesebb játékosuknak tartják” – fogalmazott a játékosügynök.

Makedonas hozzátette, a napokban utazik Törökországba, mert jelenleg ott edzőtáboroznak Bőléék, és tárgyal a jászvásáriak elnökével annak érdekében, hogy még a télen klubot válthasson a magyar futballista.

 
 A Bőle Lukácsról szóló korábbi híreinket itt találja meg

A 26 éves Bőle 2014-ben Kaposvárról szerződött a klubhoz. A középpályán már szinte valamennyi lehetséges pozícióban futballozott, összesen 68 meccsen lépett pályára (ebből 17-szer a jelenlegi idényben) a román élvonalban, 11 gólt szerzett, és hét gólpasszt jegyzett. Amikor Romániába igazolt, 100 ezer euróra becsülte a piaci értékét a német Transfermarkt, most 600 ezerre teszi, amivel valóban a legértékesebb játékosnak számít Eugen Neagoe (a korábbi Vasas- és FTC-csatár) vezetőedző csapatában. Romániában korábban a Dinamo Bucuresti érdeklődéséről szóltak a hírek középpályással kapcsolatban.

Érdekes, hogy Bőlére már Lengyelországban is felfigyeltek. Múlt héten, a Jagiellonia Bialystok elleni felkészülési meccset megelőzően a lengyel éllovas honlapja is a magyar futballistát emelte ki a román csapatból, amely 1–0-ra megnyerte a találkozót.

„A 26 éves középpályás a román élvonalban 9. helyen álló csapat legjobbja. A szezonban elért hat gólja és két gólpassza azonban még nem volt elegendő neki ahhoz, hogy bemutatkozhasson a magyar válogatottban. Mindkét lábával jól bánik a labdával, így a bal és a jobb oldalon is egyaránt használható” – írta a jagiellonia.pl, amely a lengyel klub korábbi spanyol légiósához, Daniel Quintana játékához hasonlította Bőle futballját.     

A középpályással kapcsolatos további érdekesség, hogy az NSO olvasói tavaly decemberben neki ítélték a 2016-os év legszebb magyar légiós gólját – a Botosani ellen csavart a kapuba jobb oldali szabadrúgásból. 

Bőle Lukács gólja a Botosani ellen

 

2019.09.10 08:52:00

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Hazajött Amerikából, de csak azért, hogy áldozatra képes játékosokat keressen a Sporting Kansasnek.

2019.08.28 12:10:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Amikor hétfőn Mainzba érkeztem, előtörtek az emlékek, annyi minden szép eszembe jutott.”

2019.08.27 23:39:39

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Felfoghatatlanul nagy a verseny, hatalmas a konkurencia.