Légiósok: Vida Kristopher klubot váltott Hollandiában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 07:10
null
Vida klubot váltott
A holland másodosztályban szereplő De Graafschap szerződtette Vida Kristophert. A Twentétől érkező magyar játékos (Vida a klub második csapatánál szerepelt) kétéves szerződést kötött új klubjával.

Vida Kristopher nemrég úgy nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, hogy nem biztos, hogy a Twenténél kezdi meg az új szezont. A magyar támadó nem a levegőbe beszélt, miután a szerződése lejárt, váltásra szánta el magát: a De Graafschaphoz igazolt.

A magyar támadó teljesítményére elsősorban az előző szezon vége felé figyelhettünk fel, ekkor Vida négy góllal is segítette a másodosztály hátsó feléhez tartozó Jong Twentét (a Twente második csapatát). Vida játéka pedig más csapatoknak is tetszhetett, a De Graafschap ugyanis lecsapott a 18 éves magyar támadóra, akivel kétéves szerződést kötött. A megállapodás tartalmaz egy opcionális harmadik évet is.

Vida Kristopher találata a Dordrecht ellen

„Vida tökéletesen illeszkedik az elképzeléseinkbe. Fiatal játékos, aki a szükséges a csapat fejlődéséhez" – mondta Jan Vreman, a De Graafschap vezetőedzője.

Vida új csapata a hetedik helyen végzett a holland másodosztályban. A hatvan éve alapított klub már többször szerepelt az első osztályban, az utóbbi 15 évben rendre az élvonal hátsó vagy a másodosztály első felében végzett. Legutóbb a 2011–2022-es szezonban játszott az Eredivisiében.

Vida Kristopher gólja a Jong PSV ellen (4:13-tól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik