Légiósok: Vida gólt lőtt a rangadón, de jött a 94. perc…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.01. 17:41
null
A DAC játékosai megköszönik a biztatást (Fotó: DAC 1904 Facebook)
A DAC 2–2-es döntetlenre végzett a Zilina vendégeként a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának szombati rangadóján – a dunaszerdahelyiek második gólját Vida Kristopher lőtte.

Vida Kristopher 1–1-es állásnál, az 54. percben talált a hazaiak kapujába a 16-oson belülről, de hiába szerzett vezetést másodszor is a DAC, a 94. percben a csereként beálló Filip Balaj fejjel döntetlenre alakította az állást – vagyis maradt az egypontos különbség a második és a harmadik helyezett között.

Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté egyaránt tagja volt a dunaszerdahelyiek kezdőcsapatának, a nem sokkal korábban a hazai kapussal összecsúszó Kristophert a 92. percben lecserélték. A magyar játékos előtt 2–1-nél, a végjátékban lehetőség nyílt arra, hogy második góljával biztossá tegye a győzelmet, de a klubhonlap beszámolója szerint nagy helyzetben a kapu fölé lőtt.

A ZILINA–DAC MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az iksz egyben azt jelenti, hogy az éllovas Slovan tovább növelte az előnyét. A pozsonyiak ugyanis három góllal nyertek a trencséniek ideiglenes otthonában – a 83. percbeli lecseréléséig a pályán lévő Holman Dávid készítette elő a második gólt –, így a fórjuk immár nyolcpontos.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ

Trencín–Slovan Bratislava 0–3
Zilina–DAC 2–2
Podbrezová–Sered 1–1
Zemplín Michalovce–Zlaté Moravce 3–0
Nitra–Senica 1–0
Az élcsoport: 1. Slovan 43 pont, 2. DAC 35, 3. Zilina 34

HORVÁTORSZÁG. A Hajduk tovább építette veretlenségi sorozatát: a szombaton a sereghajtó Rudes vendégeként nyerő – a kispadon ülő Gyurcsó Ádám szolgálatairól ezen az estén lemondó – splitiek öt forduló óta nem kaptak ki (két győzelem, három döntetlen). Az eszékieknek nem volt ilyen jó napjuk, pályaválasztóként kikaptak a Rijekától – vetélytársuk meg is előzte őket a tabellán.

1. HNL, 16. FORDULÓ
Rudes–Hajduk Split 1–4
Osijek–Rijeka 1–2
Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 36 pont (15 mérk.), 2. Lokomotiva Zagreb 30, 3. Rijeka 30, 4. Osijek 28, 5. Gorica 26 (15), 6. Hajduk Split 20

GÖRÖGORSZÁG. Nem bírt a sereghajtóval a két magyar légióst foglalkoztató Atromitosz: az Apollon Szmirnisz egy megpattanó lövéssel járt túl Megyeri Balázs eszén a 26. percben, a vendégek gyorsan egyenlítettek, de újabb gólt nem sikerült szerezniük, sőt a magyar kapus egyszer nagy bravúrral őrizte meg a döntetlent. Ugrai Roland sérülésből lábadozik, nem lépett pályára a továbbra is a második helyen álló Atromitoszban.

SUPER LEAGUE, 12. FORDULÓ
Szmirnisz–Atromitosz 1–1
Az élcsoport:
1. PAOK 29 pont (10 mérk.), 2. Atromitosz 25, 3. Olympiakosz Pireusz 23 (10)

SKÓCIA. Eamonn Brophy alsó sarkos lövése már a 6. percben beakadt Bogdán Ádám és a Hibernian kapujába, majd a szünetig egy büntetőt is értékesített a 22 éves támadó. Az áramszünetekkel megszakított második félidő legvégén Greg Stewart is túljárt a magyar kapus eszén, a Kilmarnock végül 3–0-ra verte a Hiberniant, fellépett a második helyre, míg az immár hat forduló óta nyeretlen (két döntetlen, négy vereség) Hibs maradt a nyolcadik.

PREMIERSHIP, 15. FORDULÓ
Kilmarnock
–Hibernian 3–0
Az élcsoport: 1. Celtic 29 pont (13 mérk.), 2. Kilmarnock 28, 3. Rangers 27 (13), …8. Hibernian 19 (14)

IZRAEL. Korhut Mihály végig a pályán volt a Hapoel Beer-Sevában, amely bár kétszer is vezetett a Hapoel Hadara ellen, végül 2–2-es döntetlennel zárta a szombatot. Korhut csapata szeptember vége óta először veszített pontokat hazai pályán.

LIGAT HA'AL, 11. FORDULÓ
Hapoel Beer-Seva–Hapoel Hadera 2–2
Az élcsoport: 1. Maccabi Tel-Aviv 27 pont, 2. Hapoel Hadera 20, 3. Bnei Jehuda 19, 4. Hapoel Beer-Seva 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik