Légiósok: Vicc, ami itt folyik, ez az igazság - Laczkó Zsolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 08:27
null
A 22-szeres válogatott futballista nyáron egy esztendőre írt alá (Fotó: Action Images)
Laczkó Zsolt számára rejtély, miért fizetik az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Serie B) szereplő Padovánál úgy, hogy közben nem játszatják, s ha meg nem játszatják, miért nem hajlandóak felbontani a szerződését.

 

„Január huszonhatodikán játszottuk az első idei bajnoki meccsünket, azon, csakúgy, mint a korábbi mérkőzések legtöbbjén, kezdő voltam – elevenítette fel történetét a Nemzeti Sportnak Laczkó Zsolt, majd rátért az olasz sajtóhírekben már megszellőztetett váratlan fordulatra. – Akkor még semmi sem utalt rá, hogy február ötödikén behívatnak, és közlik velem, hogy az edzéseket látogathatom, de a szezon hátralevő meccsein nem léphetek pályára. Ha azt mondom, megdöbbentem, finoman fogalmazok. Addig szó sem volt arról, hogy távozom, de most már igen. A történtek tükrében megvan a véleményem a klub elöljáróiról, és az rájuk nézve nem hízelgő.”

A HAZATÉRÉS SINCS KIZÁRVA
Laczkó Zsolt menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott a kialakult helyzetről. Elmondta, az sem zárható ki, hogy a játékos hazatér, hiszen most az a legfontosabb, hogy minél több játéklehetőséghez jusson. Részleteket itt olvashat!

A 22-szeres válogatott futballista nyáron – szemben a padovaiak két évre szóló ajánlatával – egy esztendőre írt alá, ez a megállapodás négy hónap múlva lejár – a vezetők ezzel magyarázzák, hogy nem tartanak igényt a játékára.

„Azt sem értem, hogy nem szerepeltetnek, viszont fizetnek. Arról meg hallani sem akarnak, hogy felbontsuk a szerződésemet. Amikor a sportigazgató tudatta velem a döntést, nem mert a szemembe nézni, azóta pedig nem veszi fel a telefont sem nekem, sem a menedzseremnek, a minap úgy tudtam beszélni vele, hogy a klub központjában megkerestem… Mindez azért is bánt, mert ami tőlem telt, megtettem a Padováért. Jó néhány olyan csapattársam volt, akiről nem mondható el ugyanez, mi több, némelyek az azóta már menesztett Bortolo Mutti ellen is áskálódtak – ők természetesen vígan játszanak, miközben én csak tréningezhetek. Korábban még sosem kerültem ilyen helyzetbe, és soha többé nem is akarok. Biztosan voltak nekem is rosszabb meccseim, de aligha miattam áll kieső helyen a csapat. Úgy érzem, több tiszteletet érdemeltem volna. Vicc, ami itt folyik, ez az igazság.”

Laczkó jelen állás szerint nyárig nem léphet pályára tétmérkőzésen, de lát halvány reményt arra, hogy jóra forduljon a sorsa.

„Januárban több lehetőségem is lett volna a váltásra, ám akkor eszembe sem jutott, hogy menni kellene. Ma már fogom a fejem. Oroszországba és Ukrajnába még igazolhatok, ahogy három-négy másik bajnokságban is folytathatnám – ha lenne ajánlat, és az olaszok elengednének. Elismerem, voltam már jobb passzban is, nehéz kapaszkodót találni, de ha valami biztatót kellene mondanom a végén, akkor annyit, hogy maximum négy hónap, és elmegyek Padovából.”

A Padova – amelynek Feczesin Róbert személyében még egy magyar légiósa van – a 20. helyen áll a Serie B 22 csapatos mezőnyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik