Légiósok: Vadócz iránt a svájci Grasshoppers érdeklődik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 08:17
A svájci bajnokságban folytathatja a pályafutását Vadócz Krisztián – a negyvenszeres magyar válogatott középpályás ősszel az új indiai Szuperligát járta meg, és újabb külföldi lehetőségre vár.

„Lehet, hogy meglepő, amit mondok, de életem egyik legjobb döntése volt, hogy elfogadtam az indiai ajánlatot – mondta a Nemzeti Sportnak a huszonkilenc esztendős Vadócz Krisztián. – Másfél hónapot töltöttem el a Pune City játékosaként, és mondhatom, élveztem minden pillanatát. Az indiai Szuperliga nem olyan régen alakult, remek futballisták is szerepelnek ott. Az a probléma, hogy a következő idény csak idén ősszel indul, így inkább hazatértem. Szabadon igazolható vagyok, és nem szeretnék semmit elkapkodni...”Vadócz Krisztián. – Másfél hónapot töltöttem el a Pune City játékosaként, és mondhatom, élveztem minden pillanatát. Az indiai Szuperliga nem olyan régen alakult, remek futballisták is szerepelnek ott. Az a probléma, hogy a következő idény csak idén ősszel indul, így inkább hazatértem. Szabadon igazolható vagyok, és nem szeretnék semmit elkapkodni...”

A kispesti nevelésű és a Honvédhoz ma is ezer szállal kötődő labdarúgó Kispestről Franciaországba, az Auxerre-hez szerződött, onnan Skóciába, a Motherwellhez ment, majd jött Hollandia, a NEC Nijmegen, aztán egy ugrás Spanyolországba, az Osasunához. Onnan Hollandia érintésével a dán Odensénél kötött ki, aztán következett India.

„Játszottam több országban, s úgy érzem, mindenhol megálltam a helyem – folytatta Vadócz Krisztián. – Mindig az első osztályban szerepeltem, többnyire rendszeres játéklehetőséghez jutottam, közben negyvenszer húzhattam fel magamra a címeres mezt, s úgy gondolom, sok élmény és megannyi izgalmas meccs vár még rám. Ezért is mondtam, hogy járom a magam útját, és szeretnék a legjobb irányba menni...”

A legfrissebb hírek szerint a Grasshoppers is érdeklődik Vadócz Krisztián iránt – a zürichi kék-fehérek jelenleg a svájci Szuperliga hatodik helyén állnak, tíz ponttal leszakadva az ötödik St. Gallentől.

„Több klub is érdeklődik irántam, de a tárgyalásokat a menedzsereim folytatják, és ők azt mondták, majd akkor szólnak, ha mehetek szerződést aláírni. Magam is erre a pillanatra várok. Ha a Grasshoppers lesz az új klubom, örömmel játszom ott. Egyelőre a Bozsik-stadionban edzek, ott kaptam lehetőséget a mozgásra, tréningezésre. Mindig is honvédos leszek, a nevelőegyesületem ellen nem szívesen játszanék. De nem tudom, mit hoz a jövő, az biztos, hogy külföldön szeretném folytatni a pályafutásomat, minél erősebb bajnokságban...”

A játékost képviselő CMG menedzserirodától megtudtuk, több nyugat-európai klubbal folynak egyeztetések Vadócz ügyében, és valóban van köztük svájci csapat is. Ugyanakkor nem csak Vadócznak van esélye svájci szerződésre.

A svájci Szuperligában Vanczák Vilmos évek óta megbecsült tagja a Sionnak, és elképzelhető, hogy hamarosan klubtársa lesz az Olaszországból távozó Filkor Attila is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik