HIRDETÉS
HIRDETÉS
KÁNTOR BARNABÁS (POZNAN) 2016.03.08 09:42 Frissítve: 2016.03.08 10:22

Légiósok: „Úgy tervezem, a nyártól már nem itt futballozom”

A Lech Poznan 2–1-re legyőzte a Cracoviát a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ekstraklasa) 26. fordulójában. A sikerből a kiválóan futballozó Kádár Tamás mellett Lovrencsics Gergő is kivette a részét, hiszen a győztes gól az ő beadásából született. A Nemzeti Sport Online a helyszínen tekintette meg a találkozót, amely után Lovrencsiccsel a teljesítményéről, a szerződéshosszabbításról, valamint az Európa-bajnokságról is beszélgettünk.

HIRDETÉS

 

Az Eb-kerettagság lebeg Lovrencsics szeme előtt

– Jó látni, hogy jó a kedve!
– Én is örülök neki! – mondta Lovrencsics Gergő a Nemzeti Sport Online-nak. – A három pont megszerzése volt most a legfontosabb. Mivel az első négy helyezett csapat meglógott előlünk, nehéz helyzetbe kerültünk, mert szeretnénk már az alapszakaszban a lehető legközelebb kerülni az élen álló csapatokhoz. Most a harmadik helyezettel játszottunk. Tudtuk, ha a krakkóiaknál van a labda, jól játszanak, gyorsan gólt is szereztek. Utána hamar válaszoltunk, ez volt a kulcs, szerencsére a végén adtuk meg nekik a kegyelemdöfést, amikor már nem tudtak rá válaszolni.

 LENGYEL LÉGIÓSKÖRÚT
 A Nemzeti Sport Online végiglátogatja a Lengyelországban játszó légiósainkat – az összes cikk és videó ide kattintva érhető el!

– A tavaszi szezon elején nem játszott rendszeresen, most azonban egymás után kétszer is kilencven perc játéklehetőséget kapott.
– Nagyon bízom benne, hogy ezzel a két meccsel visszaverekedtem magam a csapatba. Igaz, nem mondanám, hogy azért kerültem ki, mert valami baj történt volna, ugyanúgy beszéltünk az edzővel, mint előtte, megbeszéltük, mi volt jobb és min kell változtatni. A kettőnk közötti viszony ugyanolyan volt, mint előtte, amikor folyamatosan játszottam. Mondhatjuk azt, hogy egy kis pihenőt kaptam, mivel hosszú szezon vár ránk. Öt nap múlva újra fontos meccset játszunk, majd jön a kupában az elődöntő hazai pályán, azt követően a rangadó a Legia ellen. Összességében örülök neki, hogy így alakult, frissebbnek érzem magam, ezt lehetett látni a mérkőzésen is. Az elejétől a végéig tudtam tartani a tempót. Remélem, éltem a bizalommal.

– A gólpassza is biztosan jót tett a lelkének.
Mindig az a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen. Szélsőként helyzeteket kell teremtenünk a csatároknak, hála istennek, ezúttal sikerült. Igaz, előbb is szerezhettek volna gólt, de szerencsére a végén sikerült betalálnunk, és megnyertük ezt a fontos mérkőzést.

– Amikor nemrég interjút adott a Nemzeti Sportnak, nagyon kérdéses volt a szerződésének helyzete. Piotr Rutkowski alelnök az NSO-nak elmondta, megkeresték az ügynökét a hosszabbítással kapcsolatban. Hol tart most az ügye?
Jelenleg sehol. Úgy tervezem, hogy a nyártól már nem itt futballozom, hiszen lejár a szerződésem. Máshogy nem is tehetek, mert konkrét ajánlatot nem kaptam a klubtól. Szeretnék minél jobb formába lendülni azért, hogy az Európa-bajnokságon Bernd Storck szövetségi kapitány úr – akiről úgy tudom, végignézte ma a meccsünket – számíthasson rám. Szeretnék bekerülni a keretbe, most ez lebeg a szemem előtt, nem is foglalkozom a hosszabbítással. Valóban beszéltünk a jövőről, de mint mondtam, konkrét ajánlat nem érkezett, ez csak beszélgetés volt.

Lovrencsics Gergőt és Kádár Tamást is meglátogattuk körutunk során

– Több poszton is szerepet kapott már, mindkét szélen játszott, sőt, megtörtént, hogy jobbhátvédként kellett helytállnia. Melyik a kedvenc pozíciója?
A taktika miatt valóban előfordul, hogy jobbhátvéd vagyok, főleg akkor, amikor a szélsők középre húzódnak, és a balhátvéd folyamatosan feljön. Máskor a bal oldalon tűnök fel, volt is ezen a meccsen egy szituáció, amikor az edzőnk megkérdezte, mit keresek ott. Az történt, hogy a bal oldalon kellett levédekezni a szögletet, nem tudtuk azonnal visszacserélni az oldalt és Kádi (Kádár Tamás –  a szerző) előtt maradtam. A lényeg: mindkét szélen szívesen játszom, de a jobb oldal előnyösebb nekem.

– Ott lesz kerettagként az Európa-bajnokságon?
– Senkinek sincs bérelt helye, nekem sem, ezért kell a lehető legjobb formába kerülnöm. Nagyon bízom benne, de nem tervezem úgy, hogy száz százalékig biztos a helyem.

– A horvátok és a németek ellen még bizonyíthat. Megfelelő felkészülési ellenfelek ők a számunkra?
– Jó, hogy ilyen erős csapatokkal játszunk, ellenük tudjuk felmérni, hol tartunk. Szeretnénk, hogy amiket ezeken a meccseken begyakorolunk, azt az Eb-n is tudjuk hasznosítani.

– Eltérőek a vélemények az Eb-csoportunkat illetően, ön hogy látja az erősségét?
– Szerintem nem ez a legkeményebb négyes, hála istennek, de azt sem mondom, hogy a legkönnyebb. Remélem, sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, ha nem is az első két helyen, de harmadikként. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk Ausztria, Izland és Portugália ellen is. Ugyanakkor ha olyan szervezettek leszünk, mint a norvégok elleni pótselejtezőn, akkor bárki ellen van esélyünk.

– Ha meg kellene nevezni egy játékost, akivel szemben szívesen pályára lépne, kit mondana?
– Cristiano Ronaldót! Ellene biztosan nagy élmény játszani. Remélem, rossz napot fog majd ki!

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

2018.06.04 09:45:59

Légiósok BORBOLA BENCE

A Dinamo Kijev védője állítja, ha nem sérül meg Newcastle-ben, a mai napig Angliában lenne.

2018.05.30 11:56:58

Légiósok PÓR KÁROLY

„Előretekintek, most a Red Bull első csapata következik” – évértékelés a salzburgiak középpályásával.

2018.05.27 23:39:37

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nemcsak azt reméltük, hogy bajnokságaink nívója jobb lesz, hanem azt is, hogy hazai legjobbjaink a válogatottban kamatoztathatják a légiósoktól tanultakat.

2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS