Légiósok: több szalag elszakadt a magyar támadó vállában

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 08:57
null
Bukta Csaba idényének véget vetett a vállsérülése (Fotó: Getty Images)
Egy balszerencsés esés vetett véget a vasárnap duplázó Bukta Csaba idényének, az FC Liefering támadója az ősztől bizonyíthatja, hogy helye van a Red Bull Salzburg első keretében.


Bukta Csaba vezérletével győzött az FC Liefering – a másodosztályú osztrák klub hivatalos honlapja így hirdeti a Grazer AK ellen 5–2-re megnyert mérkőzésről szóló cikkét. A 18 éves (július 25-től már 19 éves), korosztályos válogatott támadó szerezte együttese első és második gólját, a tudósítás szerint sokat vállalkozott, a pálya minden szegletében jelen volt – egészen a 62. percig, amikor is egy balszerencsés esés után hordágyon kellett levinni.

Megvan a pontos diagnózis, sajnos több szalag is elszakadt a vállamban, úgyhogy meg kell műteni – nyilatkozta lapunknak a kényszerpihenőre szoruló labdarúgó. – Ebben az idényben már biztosan nem lépek pályára, de azért bízom benne, hogy az ifjúsági Bajnokok Ligája őszi kezdetéig felépülök.”

A korábban a Törökszentmiklósi FC, majd a Debreceni VSC utánpótlásában nevelkedő fiatal két és fél éve tartozik a Salzburg kötelékébe, s hozzáállásának, teljesítményének köszönhetően a 2019–2020-as idényt a klub másodosztályú fiókcsapatánál, az FC Lieferingnél töltötte. A szélsőként és középcsatárként is bevethető labdarúgónak remekül sikerült az első idénye a felnőttfutballban: húsz mérkőzésen hét gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott. Különösen a kényszerszünet után kapta el a fonalat, kilenc találkozón nyolc pontot ért el a kanadai táblázaton, amely különösen nagy érdem, ha tudjuk, mi minden történt a játékossal.

Sokat dolgoztam a leállás alatt, ám beteg lettem, három hétig elhúzódott a makacs náthám, az otthoni készülés így semmit sem ért – folytatta Bukta Csaba. – Visszatérésem után arra összpontosítottam, hogy mihamarabb visszanyerjem az erőmet, és ez a szakmai stáb közreműködésével sikerült. Alapvetően szélsőnek tartom magam, s mivel rombusz alakzatban játszunk, valahányszor középcsatárként számoltak velem, ezért a játékrendszert és a posztot is meg kellett szoknom. Úgy érzem, mostanra elsajátítottam a Salzburg taktikáját, bele kellett rázódnom a felnőttfutballba, mivel érettebb, rutinosabb labdarúgók ellen, nagyobb intenzitású mérkőzéseken játszom. Több fiatal is megkapja a lehetőséget a bizonyításra, néhányan az első keret edzőtáborába utazhatnak. Én most erről sajnos lemaradok, de bízom benne, hogy télen vagy a jövő nyáron már én is mehetek.”

A támadó a következő idényt is a Lieferingben kezdheti – feltéve, ha meghosszabbítja idén nyáron lejáró szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik