HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.07.10 11:17 Frissítve: 2016.07.10 13:24

Légiósok: „Kiváló ugródeszka lehet” – Tajti a Málagában folytatja

Tajti Mátyás, a legutóbb a Barcelona utánpótláscsapataiban szereplő 18 éves labdarúgó a spanyol Málagánál folytatja a pályafutását. A Mundo Deportivo hírét a játékos megerősítette a Nemzeti Sport Online-nak.

Tajti Spanyolországon belül vált klubot (Fotó: Mundo Deportivo)

 

A spanyol lap értesülései szerint a korábban a Barcelonánál dolgozó, jelenleg a Málaga sportigazgatójaként tevékenykedő Francesc Arnau ösztönzésére került a klubhoz. A lap cikke szerint a támadó hároméves szerződést kötött a klubbal, ám a játékos szerint ez így nem teljesen felel meg a valóságnak, de a részletekről nem beszélhetett.

„Igaz a hír – mondta a Nemzeti Sport Online-nak a 18 éves Tajti Mátyás. – Több megkeresésem is volt, és a Málaga tervei tetszettek a legjobban. A klub remek kiugrási lehetőséget biztosít a feltörekvő, fiatal labdarúgóknak, itt sokat fejlődhetek.”

Tajtit elsősorban a negyedosztályban szereplő második csapatnál veszik számításba, elsődleges célja, hogy ott minél többet szerepeljen, viszont a Málaga az elmúlt szezonban megnyerte az ifjúsági bajnoki címet Spanyolországban, ennek következtében elindíthatja csapatát az ifi Bajnokok Ligájában, a magyar játékos ott is pályára léphet, így nemzetközi porondon szintén szem előtt lehet.

„Azt a klubot választottam, amelyről azt éreztem, hogy a leginkább szeretne megszerezni engem, és amelynél adva vannak a feltételek az előrelépéshez. Az ifjúsági együttese az elmúlt szezonban az összes nagycsapatot megelőzve megnyerte a bajnokságot, az utánpótlásra nagyon odafigyelnek, és szimpatikus számomra, hogy a fiatalokból igyekeznek minél több játékost beépíteni az első csapatba. A Málaga kiváló ugródeszka lehet ahhoz, hogy élvonalbeli felnőttcsapatban játszhassak” – mondta Tajti.

Tajti 2014-ben szerződött a Barcelonához, amelynek akadémiáján, a La Masíán pallérozódott két éven keresztül. A katalán gárdától való távozását már a nyár elején bejelentette, döntését pedig így indokolta meg saját Facebook-oldalán.

A NEMZETI SPORT ONLINE AJÁNLJA
Tajti: Megalázó, amikor azt mondják, gurulj haza a bőröndöddel – exkluzív

 

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.