Légiósok: Szoboszlait választották meg az idény legjobbjának

Vágólapra másolva!
2020.07.05. 20:11
null
Szoboszlai Dominikot választották meg az idény legjobbjának az osztrák Bundesligában (Fotó: Getty Images)
A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019–2020-as idény legjobbjának az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga).

 

A bajnokság legjobb játékosát a klubelnökök és a vezetőedzők választották meg. A 19 éves, nyolcszoros magyar válogatott középpályás mellett a Red Bull Salzburg vezetőedzőjét is díjazták, Jesse Marsch lett az idény legjobb edzője.

„A koronavírus-járvány utáni időszakban 17 kanadai pontot szereztem, de őszintén megvallva nem erre figyeltem. Egyszerűen minden trófeát meg akartam nyerni a csapattal. Ezekkel válsz többé” – mondta Szoboszlai Dominik a Salzburg hivatalos honlapjának.

A Transfermarkt statisztikája szerint – az utolsó fordulóban is gólt és gólpasszt jegyző – Szoboszlai összesen kilenc góllal és tizennégy gólpasszal zárta az osztrák Bundesliga 2019–2020-as idényét.

A díjat korábban több Salzburg-játékos, így Jonatan Soriano, Naby Keita, Konrad Laimer és Moanesz Dabur is megkapta már.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik