P. T. 2020.01.21 07:59 Frissítve: 2020.01.23 02:40

Légiósok: Szoboszlai a gólja után megsérült, néhány napot ki kell hagynia

Szoboszlai Dominik góllal indította az évet, ám az al-Arabi ellen elszenvedett csípőízület-sérülése miatt néhány napot ki kell hagynia.

Szoboszlait ápolni kell a hétvégi edzőmeccsen, majd le is cserélték, de nem súlyos a sérülése (Forrás: fcredbullsalzburg.at)

 

Amilyen jól kezdődött 2020 Szoboszlai Dominiknak, olyan rosszul folytatódott. A Dohában  edzőtáborozó RB Salzburg szombat délután játszotta az év első – felkészülési – mérkőzését, ellenfele a katari al-Arabi volt. Azt már nem fűzhetjük hozzá, hogy méltó ellenfele is volt, az osztrák együttes ugyanis könnyedén, 6–0-ra nyert.

A fölényes győzelemből a 8-szoros magyar válogatott játékos góllal vette ki a részét, sőt a meccs s így az esztendő első salzburgi gólja az ő nevéhez fűződött. Alig öt perc telt el a találkozóból, amikor egy védelmi hibát követően Szoboszlai a kapuba talált – akkor még aligha gondolta volna, hogy nem sokkal később cserét kell kérnie. Fájdalom, mégis így történt: a 12. percben elesett, a földön maradt, és nem tudta folytatni a játékot.

Hétfőre az is kiderült, hogy miért nem: a csípőízülete sérült meg. Nagy baj, úgy tűnik, nincs, a  klub tájékoztatása szerint honfitársunk csupán néhány napos pihenőre kényszerül. A csapatépítő jelleggel rendezett tevegelésből biztos, ami biztos kimaradt, és valószínű, hogy a szombati, szintén Dohában rendezendő Zenit elleni edzőmeccset is ki kell hagynia.

Arra azonban már minden esély megvan, hogy az utolsó tesztmérkőzésen pályára lépjen: azt  jövő szombaton hazai környezetben vívja a Salzburg a lengyel Górnik Zabrze ellen. Aztán beindul a gépezet. Február 9-én az Amstetten elleni kupacsatával nyílik a tétmeccsek sora, 14-én a LASK elleni bajnoki rangadóval folytatódik, 20-án meg következhet az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga-párharc első felvonása. Reményeink szerint Szoboszlai Dominikkal a fedélzeten.

Szoboszlai gólja és sérülése (0:19-től)

 

2020.05.28 10:01:54

Légiósok NAGY ZSOLT

„Szerencsére Szlovákiában is egyre jobban enyhülnek a korlátozások és a határszankciók.”

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.