Légiósok: „Számomra Huszti Szabolcs egy igazi példakép!”

Vágólapra másolva!
2017.02.07. 18:29
null
Huszti Szabolcsot hidegen hagyják a kritikák (Fotó: AFP)
Mint azt korábban jeleztük, Huszti Szabolcs kínai visszatérésének ténye hivatalos: a futballista átesett az orvosi vizsgálaton és mindkét fél aláírta az 1+1 éves szerződést (a plusz egy év akkor lép életbe, ha a játékos a folytatás mellett dönt). Huszti Szabolcs mától együtt is készül a Csangcsun Jataj csapatával a koreai edzőtáborban. A transzfer részleteiről a 33 éves futballista menedzsere, Filipovics Vladan számolt be.

„Mivel több országból is érdeklődés mutatkozott az egész szezonban remeklő Huszti Szabolcs iránt, az ősz folyamán megkérdeztem Szabit: váltana-e, ha konkrét ajánlatot kapnánk. Nem zárkózott el, elmondta, mik a feltételei” – kezdte Filipovics.

„Így hát elkezdtem a megbeszéléseket – többek között a volt kínai klubjával is. Aztán egy helyen edzőtáborozott az Eintracht és a Csangcsun Jataj, Szabinak pedig jelezték a kínaiak, hogy az igazgató szeretne vele beszélni. Azonnal hívott, én pedig mondtam, menjen nyugodtan, hiszen a háttérben már minden elő volt készítve.”

„A tárgyalást ajánlat követte. Felkerestem Fredi Bobic frankfurti sportigazgatót és megmutattam neki, milyen ajánlatot tett a kínai klub Szabinak. Nagyon korrekt volt, mondta, nem akadékoskodik, ilyen lehetőség egyszer jön egy életben, el kell fogadni. Hasonlóan megértő volt Niko Kovac edző is, aki megköszönte Szabinak az elmúlt időszakot és gratulált neki.”

„Láttuk, hallottuk, kiket és milyen összegekért visznek Kínába mostanában. Ezért mondom azt, hogy bizonyos szempontból, a mai viszonyokat tekintve menedzseri karrierem legnagyobb sikere ez az átigazolás, amire nagyon büszke vagyok. Huszti Szabolcs kivásárlása, a sokmillió eurókért szerződtetett Tévez, Ramires, Oscar, vagy éppen a Juventus helyett aTiencsin Csüancsient választóWitsel átigazolásához hasonlítható, Szabi is ebbe az elit társaságba került – harmincnégyhez közel.”

S hogy mit szól a szakember azokhoz, akik nem értenek egyet az átigazolással?

„Bánt, hogy megint vannak, akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek, nem pedig büszkék arra, hogy Husztit – s neki köszönhetően a magyar labdarúgást – ilyen megtiszteltetés érte. Fantasztikus karriert futott be, mindhárom Bundesliga-időszaka emlékezetes, arról nem beszélve, hogy annak idején őt az UEFA-kupa-győztes Zenit vitte Oroszországba… ”

„Az sem véletlen, hogy Szabolcs nem nyilatkozgat állandóan, senkinek nem tartozik magyarázattal, nem kéri, hogy értsék meg, mit, miért tesz. Nem vágyik vállveregetésre, sem rivaldafényre, hidegen hagyják a kritikák, a megmondóemberek véleménye. Most sem kíván megszólalni, elutazott már a csapat koreai edzőtáborába, készül az idényre. Számomra Huszti Szabolcs egy igazi példakép, akire minden magyar futballban dolgozó ember felnézhet!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik