Légiósok: Stieber elárulta, miért jött volna a Fradiba

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 08:54
null
Stieber Zoltán az osztrákoknak lőtt Eb-gólját ünnepli (Fotó: Hegedüs Gábor)
Új fejezetet nyitott a franciaországi emlékekből is merítő magyar válogatott labdarúgó, Stieber Zoltán, aki megkapta a 10-es számú mezt, és – mint a Nemzeti Sportnak elmondta – mindent megtesz azért, hogy a német második ligás Kaiserslauternben a csapat vezérévé váljon.

 

– Most már elárulhatja, volt annak alapja, hogy a Hamburg szerelését a Ferencvároséra cserélje a nyáron?
– Elgondolkodtam rajta… Ha a Fradi továbbjutott volna a Bajnokok Ligájában, nem zárható ki, hogy hazajövök. A kiesés után viszont már csak az lebegett a szemem előtt, hogy Németországban maradjak. Idestova hét éve futballozom itt, megéltem szép és kevésbé szép időszakokat egyaránt, ám a német focit övező miliő a mai napig magával ragad. Sajnos többször kellett klubot váltanom, mint szerettem volna, de hiszek abban, hogy jóra fordul minden.

A Hamburgban mellőzött labdarúgó elmondta: természetesen azért igazolt a Kaiserslauternhez, mert minél többet akar játszani, gólokkal, gólpasszokkal szeretne a csapat segítségére lenni.

– Bántott, hogy az elmúlt idényben kevés lehetőséget kaptam, bár azt nem állítom, hogy önbizalomhiányban szenvedtem, ez talán az Európa-bajnokságon is látszott. A minapi hallei gólom mindazonáltal jót tett a lelkemnek, igaz, az örömöm akkor lett volna teljes, ha továbbjutással párosul. A kupabúcsú miatt azonban már felesleges keseregni, mostantól minden erőnkkel arra koncentrálunk, hogy a bajnokságban kihozzuk magunkból a maximumot.

MEKKORA A CSAPATA ESÉLYE A FELJUTÁSRA? KI MIATT DÖNTÖTT A LAUTERN MELLETT? MIT JELENT SZÁMÁRA A 10-ES MEZ? OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik