I. M. 2019.07.21 18:10 Frissítve: 2019.07.21 18:39

Légiósok: Semmi sem lehetetlen – Sallai a BL-be vágyik

A jelenleg Ausztriában edzőtáborozó Freiburg magyar labdarúgója, Sallai Roland a Kickernek elárulta: jól érzi magát, fájdalommentes, és csapatával nagy célokért küzdenének az előttünk álló idényben.

Sallai Roland szeretne stabil kezdőjátékossá válni a Freiburgban (Fotó: AFP)

 

Vasárnapra szabadnapot kaptak a német élvonalbeli Freiburg futballistái az ausztriai edzőtáborban, ezt az alkalmat kihasználva a Kicker Sallai Rolandot kérdezte a felkészülésről. „Talán néha túl sokat akarok, meg kell találnom az egyensúlyt – utalt arra a magyar válogatott játékos, hogy szíve szerint már most mérkőzést játszana. – Nagyon szeretnék a kezdőcsapatban helyet kapni a jövőben, ezért mindent megteszek a pályán.”

 
Válogatott: Nincs bennem düh, hogy kimaradtam – Sallai

A Puskás Akadémián nevelkedett Sallai a ciprusi APOEL-től tavaly nyáron igazolt a Bundesligába. Szeptember 22-én debütált a Freiburgban, méghozzá góllal a Wolfsburg elleni idegenbeli meccsen (3–1-es siker). „Szebb kezdésről nem is álmodhattam volna. Amennyire boldog voltam, annyira balszerencsés voltam utána a sérüléssel” – emlékezett vissza Sallai, aki a legutóbbi idényben tíz mérkőzésen játszott a Freiburgban, és kétszer volt eredményes.

„Jól érzem magam, örülök neki, hogy nincsenek fájdalmaim folytatta Sallai, aki kitért a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsre is. Nagyszerű élmény volt a Bernabéuban pályára lépni. De nem akarok a múlton töprengeni, jó mérkőzéseket akarok játszani a Freiburggal.”

Csapattársaival ellentétben Sallai nemcsak a bennmaradást tűzte ki célul, a nemzetközi kupaindulás kivívását is elérhetőnek tartja. „Meg kell próbálnunk, semmi sem lehetetlen” – zárta gondolatait a 22 éves futballista.

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”