Légiósok: Schäfer András végleg a DAC játákosa lett

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 18:29
null
A 21 éves középpályás 2024. nyaráig szóló szerződést írt alá a sárga-kékekkel (Fotó: DAC)
A magyar válogatottban a törökök ellen bemutatkozó Schäfer Andrást végleg megvásárolta a Genoától a dunaszerdahelyi DAC, amelynél már az elmúlt fél évet is töltötte – kölcsönben. A 21 éves, bal oldali középpályás 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá a sárga-kékekkel.


„Kemény tárgyalások vannak mögöttünk. A DAC nagyon szerette volna Andrást megszerezni, ő meg a felvidéki klubban szeretett volna maradni, de közben a Genoával is meg kellett egyezni. Dunaszerdahelyen szeretik, megbecsülik őt, otthonra talált. Nagyon jó irányban halad a pályafutása, Bernd Storck irányítása alatt garantált a szakmai fejlődése is” – mondta lapunknak Kövesdi Viktor,a CMG ügynökség társtulajdonosa, Schäfer András képviselője.

„Bonyolult volt az egész átigazolás nyélbe ütése, meg kellett találni az egyességet a Genoa és a DAC között. Rengeteget dolgozott az ügyön Jan Van Daele, a sárga-kékek sportigazgatója. Amikor mélyponton voltunk, ő is próbált megoldást találni. Egy ponton Világi Oszkár tulajdonos is belépett a tárgyalási folyamatba, és ő is maximálisan azon volt, hogy sikerüljön a váltás. Volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy nem lesz az egészből semmi, s Andrásnak a válogatott meccs után nem Dunaszerdahelyre, hanem a Genoához kell visszamennie. Múlt hét csütörtökön, pénteken már lehetett látni, hogy sikerülni fog az átigazolás, és ugyan úgy volt, hogy hétfőn megegyezünk, végül negyvennyolc órával később mondhattuk ki, hogy megvan, Andris 2024-ig a DAC játékosa” – árulta el Kövesdi.

Az utóbbi hetekben remek formában játszott a 21 éves játékos, aki a nemzeti csapatban is bemutatkozott. Tette ezt úgy, hogy nem tudta, hol folytatódik a pályafutása.

„Nagyon profin viselkedett végig a tárgyalások alatt. Megbeszéltük, hogy nehéz hetek lesznek ezek, és talán csak az utolsó pillanatban dől el, hogyan tovább. A bizonytalanság és a lelki teher ellenére remekül játszott, úgy a bajnoki meccsen, mint az Európa-liga-találkozón Izlandon. Ebből is látni, hogy profi,felnőtt játékossá érett. Ez a négyéves szerződés egy újabb szintlépés. Nagy bizalmat szavazott neki a DAC, sokat is fektetett ebbe az átigazolásban. Biztosak vagyunk benne, hogy Andris ezt viszonozza a teljesítményével a pályán” – zárta le Kövesdi Viktor.

„Nagyon boldog vagyok, ezzel a szerződéssel sokkal biztosabb lett a hátterem, hiszen az elmúlt másfél hónap nem volt egyszerű. Remélem, sikerül fenntartani az előző hónapban mutatott remek teljesítményt” – idézte a DAC hivatalos honlapja az aláírás bejelentését követően Schäfer Andrást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik