Légiósok: Sallói góllal járult hozzá a kupagyőzelemhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 06:48
null
Negyedszer is meglett a trófea (Fotó: Twitter)
Története során negyedszer hódította el a US Open-kupát a Sporting Kansas City, amely a döntőben a New York Red Bullst győzte le 2–1-re – többek között Sallói Dániel góljának köszönhetően.

A magyar játékos már az elődöntőben is kivette a részét a továbbjutásból, akkor a tizenegyespárbajban értékesítette a saját kísérletét. Sallói ezúttal csak a kispadon kapott helyet, így onnan figyelhette, ahogy csapata Latif Blessing fejesével megszerzi a vezetést a félidő közepén. A ghánai támadót nem sokkal a szünet előtt le kellett cserélni, a helyére éppen Sallói állt be.

A 21 esztendős magyar aktívan vetette be magát a küzdelembe, és a 66. percben egy remek indítás után megduplázta csapata előnyét, miután a kifutó kapus mellett elpöckölte a labdát – Sallói szezonbeli negyedik US Open-kupa-meccsén a harmadik gólját szerezte!

A folytatásban jól őrizte előnyét a hazai pályán játszó Sporting Kansas City, és bár a New York Red Bulls a hajrában betalált, ez csak a szépítéshez volt elegendő.

A Sporting KC ezt megelőzően háromszor nyerte meg a US Open-kupát, legutóbb 2015-ben, Németh Krisztián hathatós segítségével.

A mérkőzés összefoglalója

Így ünnepeltek Sallóiék




USA, US OPEN-KUPA
DÖNTŐ
Sporting Kansas City–New York Red Bulls 2–1
(Blessing 25., Sallói 66., ill. B. Wright-Phillips 91.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik