US Open-kupa: Németh betalált, 11-est hibázott, csapata kupagyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.01. 06:52
null
Németh Krisztián társai és a kupa körében ünnepel
A Sporting Kansas City, soraiban Németh Krisztiánnal diadalmaskodott az Egyesült Államok Kupájában (US Open Cup), miután tizenegyespárbajt követően jobbnak bizonyult a Philadelphia Unionnál.

A 120 perc során döntetlenre végeztek a felek, a kezdőként pályára lépő Németh gólja a 65. percben az egyenlítést jelentette. A tizenegyespárbajban Németh volt csapata harmadik próbálkozója, de hibázott, miként közvetlenül előtte az ellenfél játékosa is. A finálé a nyolcadik páros után dőlt el.

A magyar légiós négy kupameccsen lépett pályára, minden találkozóján gólt szerzett. Június közepén a társak a sorozat negyedik fordulójában még nélküle nyertek a St. Louis ellen, július másodikán viszont a következő körben már ott volt a Dallas ellen: a 6–2-es diadalból két góllal vette ki a részét. Július 22-én a negyeddöntőben a Houston Dynamo, míg augusztus 13-án az elődöntőben a Real Salt Lake ellen győzött a Kansas 3–1-re, Németh mindkétszer övéi harmadik gólját szerezte – csapata mindkétszer 0–1-ről fordított –, a döntőben viszont az elsőt és egyetlent.

Németh holtversenyben a kiírás gólkirálya lett öt találattal, hozzá hasonlóan klubtársa, a 25 éves angol légiós, Dom Dwyer szerzett még ötöt. Utóbbi a Dallas elleni kiütés során négyszer volt eredményes.

A sorozat komoly múltra tekint vissza, hiszen az 1913–1914-es szezonban rendezték az első döntőt. A Kansas háromszor játszhatott finálét, és egyszer sem hibázott. 2004-ben – még Kansas City Wizards néven – a Chicago Fire ellen győzött túlórás mérkőzésen, míg 2012-ben a Seattle Sounders ellen nyert, szintén 1–1-et követően a tizenegyespárbajban (3–2). Mindkét döntőt Kansas Cityben rendezték, a mostanit viszont Pennsylvaniában, ahogy a tavalyit is. A Philadelphia Union kétszer játszhatott finálét, és az egy évvel ezelőttihez hasonlóan ezúttal is elbukott. Akkor a Seattle Sounderstől kapott ki hosszabbításos mérkőzésen 3–1-re.

NÉMETH KRISZTIÁN GÓLJA



Így örültek Némethék

Tizenegyespárbaj

„Köszönöm a szurkolóknak és a csapattársaknak, hihetetlen jó élmény volt.” – kezdte nyilatkozatát a magyar légiós, aki riporteri kérdésre úgy fogalmazott: „Életem talán legfontosabb gólja volt a mai.”



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik