nemzetisport.hu 2018.08.31 15:24 Frissítve: 2018.08.31 17:21

Légiósok: Sallai Roland aláírt a Freiburghoz – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Sallai Rolandot a ciprusi APOEL-től.

Sallai Roland új csapata mezével (Fotó: scfreiburg.com)

 

A bajnokságot a kupagyőztes Frankfurt elleni vereséggel kezdő német klub a hét elején tett 4.5 millió eurós ajánlatot a 21 esztendős játékosért, és ezt az APOEL el is fogadta a klubelnök csütörtök esti nyilatkozata szerint.

Sallai az Asztana elleni Európa-liga-mérkőzést követően Freiburgba utazott, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, amelyre pénteken került sor. A klub ezután hivatalos közleményben jelentette be a szerződtetését: a magyar válogatott támadó a 22-es mezszámot kapta, a szerződét részleteit – így azt sem, hogy hány évre írtak alá a felek – nem hozták nyilvánosságra.

„Roland sokoldalú, támadó szellemű futballista, aki szeret a szélen játszani. Megfelelő hozzáállása van, így gyorsan be fog illeszkedni, majd fejlődni. Tökéletesen illik az elképzeléseinkbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk” – mondta Klemens Hartenbach sportigazgató.

„Mindenáron ide akartam jönni, boldog vagyok, hogy sikerült. A Freiburg neve jól cseng a fiatal játékosok között, ráadásul a Bundesliga óriási kihívás, örülök, hogy itt lehetek” – mondta Sallai.

Sallai a Puskás Akadémián nevelkedett, és ott lett NB I-es játékos. 2016 nyarán kölcsönvette az akkor még az olasz élvonalban szereplő Palermo, amelyben 21 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként, tízszer csereként), és egy gólt szerzett. A kölcsönszerződés lejártával visszatért a Puskás Akadémiához, de nem maradt sokáig Magyarországon, az APOEL kétmillió euróért szerződtette. Egyetlen ciprusi idényében 29 bajnokin kilenc gólt szerzett, ezáltal fontos szerepet játszott a klub 27. bajnoki címében. Az APOEL-lel továbbá szerepelt a BL-csoportkörben, míg a most zajló szezonban két BL- és öt El-selejtezőmeccsen játszott, utóbbi sorozatban egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.

2019.04.03 14:20:30

Légiósok P. K.

Nyerges Zsolt egyelőre ismerkedik a United Zürichhel, amely a fiatal játékosoknak adhat kiugrási lehetőséget.