Légiósok: remek kolozsvári győzelem Bukarestben

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 21:28
null
Hiába próbálkoztak a bukarestiek, a CFR nyerte a rangadót (Fotó: Twitter)
Megtörte a döntetlenek sorozatát a kolozsvári CFR az FCSB (a korábbi Steaua) elleni rangadókon, és kétgólos bukaresti sikere révén hatpontos előnnyel zárta az évet a román labdarúgó-bajnokság élvonalában. A Liga 1 szombat esti rangadóján minden volt, ami egy drámai presztízsmeccshez kell: látványos gól, három kiállítás, utolsó perces büntető és rengeteg feszültség.

 

Az első félidőben még mindkét csapat tartott a másiktól, az óvatos foci miatt pedig a helyzetek is hiányoztak. A CFR vezető gólja teljesen váratlanul jött, George Tucudean fejelte Ciprian Deac felé a labdát, aki felugrásból, a kapunak háttal, fordulásból emelte át Cristian Balgradean kapuson a labdát.

A második félidő negatív hőse Harlem Gnohére volt: az FCSB francia támadója háromszor is szabadon lőhetett, de hol Giedrius Arlauskis kapus, hol a középhátvéd Andrei Muresan mentett a gólvonalon. A CFR egyre mélyebben védekezett, várta a kontralehetőségeket, és az első sikeres ellentámadásából emberelőnyt harcolt ki: Mihai Roman buktatta utolsó védőként Alexandru Ionitát és piros lapot kapott. A szabadrúgást Damjan Djokovic a lécre bombázta, de innen kezdve enyhült a nyomás a kolozsvári védelmen.

A 91. percben Lang Ádámot is becserélte Toni Conceicao, a CFR edzője, egy perccel később pedig a CFR is tíz emberrel maradt: a Gnohérét végig rúgdosó-lökdöső Muresan kapta meg második sárgáját.

A slusszpoén azonban a vendégeké volt, Nedelcu akasztotta a tizenhatoson belül cselezgető Paunt, Ionita pedig a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt. Előtte Balasát is kiállították, a 11-es után pedig a bajnokcsapat játékosainak gólörömével vége is volt a meccsnek és a romániai fociévnek is – február 1-ig szünetel a bajnokság.

Szintén szombaton Miriuta László csapata, az FC Hermannstadt legyőzte a Viitorult, így a nagyszebeni újonc 28 ponttal a hetedik helyen tölti a téli szünetet.

ROMÁNIA, LIGA 1
22. FORDULÓ
FCSB–CFR 0–2
(Deac 29., Ionita 96. – 11-esből)
FC Hermannstadt–Viitorul 1–0
Az élmezőny:
1. CFR 46 pont, 2. FCSB 40, 3. Craiova 38, 4. Sepsi OSK 33, 5. Viitorul 33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik