Légiósok: Prosser megszerezte első gólját, továbbment a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 21:13
null
A Sepsi hosszabbítás után győzött (Fotó: Facebook/osksepsi)
Megszerezte első gólját a Sepsi OSK-ban Prosser Dániel. A Puskás Akadémiától kölcsönben szereplő támadó július óta először kapott játéklehetőséget, s ezt góllal hálálta meg a Poli Timisoara elleni Román Kupa-meccsen.

Az élvonalbeli Sepsi OSK edzője, Eugen Neagoe a második sort küldte pályára Temesváron, a másodosztályú ASU Poli ellen, pihentetve a bajnoki meccseken rendszeresen kezdő játékosait. Prosser Dániel így bekerült a csapatba, és éppen ő szerezte meg a vezetést egy kapusról kipattanó labdára lecsapva. A hazaiak szünet előtt egy távoli lövéssel egyenlítettek, és bár a folytatásban mindkét gárdának akadtak helyzetei, több gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett. A 11-eseknél a szentgyörgyiek közül senki sem hibázott, míg az ASU Poli első kísérlete kapufára ment, a harmadikat pedig megfogta Fejér Béla Csongor kapus.

Huszonöt év után jutott ismét a Román Kupa nyolcaddöntőjébe csíkszeredai labdarúgócsapat, mivel a Liga 3-ban szereplő FK kedd délután legyőzte a másodosztályú Energiticianult. A történelmi siker különlegessége, hogy Valentin Suciu edző 38. születésnapján jött össze.

A kicsiny csíkszeredai stadion teljesen megtelt a mérkőzésre, több mint ezer néző látta, ahogy az első félóra szeredai fölénye egy szöglet után Mitra Szilárd fejesével érik góllá. Innen kezdve viszont már többnyire a vendégeknél volt a labda, de a petrozsényi együttes csak a második félidő közepén egyenlített ki: Rusu 11-esét még kivédte Bordás, de a csatár bevágta a kapufáról újra elé pattanó labdát. Két perc múlva viszont már újra a Csíkszereda vezetett, Majzik beadásából Magyari Szilárd talált be, és az utolsó húsz percet már sikeresen kivédekezte a székelyföldi együttes.

Csíkszeredai klub eddig utoljára 1993-ban szerepelt a legjobb 16 között, akkor a Rapid az élvonalbeli Electroputere Craiovát ejtette ki (2–1), majd 11-esekkel esett ki a szintén harmadosztályú Poiana Campinával szemben.

ROMÁN KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

FK Csíkszereda–ACS Energiticianul 1–0 (Mitra 31., Magyari 73., ill Rusu 71.)
ASU Poli Timisoara–Sepsi OSK 1–1 – 11-esekkel 2–4 (Ignea 43., ill Prosser 17.)
FC Voluntari–FC Botosani 2–1
Sportul Snagov–Universitatea Craiova 0–2

A többi mérkőzést szerdán és csütörtökön rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik