Légiósok: PL-csapat kötött profi szerződést a 17 éves magyarral

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 12:13
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) újonca, az Aston Villa profi szerződést kötött Onódi Ákossal.

A 17 esztendős, kapusposzton szereplőOnódi Ákos – aki az ETO FC Győrben nevelkedett – tavaly októberben igazolt az akkor még Championshipben szereplő Aston Villához, a birminghami klub pedig néhány napja új, profi megállapodást ajánlott neki, és ő alá is írta.Onódi Ákos – aki az ETO FC Győrben nevelkedett – tavaly októberben igazolt az akkor még Championshipben szereplő Aston Villához, a birminghami klub pedig néhány napja új, profi megállapodást ajánlott neki, és ő alá is írta.

A magyar korosztályos válogatott tehetség a kisalfold.hu-nak adott interjújában elárulta, eleinte fel sem fogta a történteket.

„Őszintén szólva, az aláírás pillanatában még nem teljesen fogtam fel, mi is történt velem. Leírhatatlan érzés, hogy mekkora megtiszteltetés volt számomra ezt megélni, mindenesetre pozitívabban állok a jövőmet illető kérdésekhez. Már csak azért is, mert így biztosan állíthatom, látnak bennem potenciált, és kapok esélyt a felnőtteknél, hogy bizonyíthassak” – idézi a kapust a portál.

Onódi elmondta, a vezetőségtől és edzőitől folyamatosan kapja a visszajelzéseket.

„Ez a karrierem szempontjából jelenleg a lehető legnagyobb előrelépés. A vezetőségtől és az edzői stábtól is folyamatosan kapom a visszajelzéseket, hogy meg vannak elégedve az edzésmunkámmal, és az egyik felnőttkapussal, Jed Steerrel is váltottam pár szót a minap. Tetszett neki, ahogy mozogtam. Nem is kellett többet mondania, ez az egyik legnagyobb elismerés, és még nagyobb motiváció a folytatásra.”

A játékos beszélt a terveiről is.

„Ha a három évvel ezelőtti énemnek elmesélném, hogy mi fog történni velem, valószínűleg nagyot nevetett volna, de most annál boldogabb vagyok. Következő cél a pályafutásomban jelenleg az, hogy az U23-as együttes stabil tagja legyek, lehetőleg ezalatt a két év alatt. A válogatottal változatlan a célunk, az U19-es Eb-re szeretnénk kijutni, és minél jobban szerepelni.”



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik