H. K. 2019.07.11 12:13 Frissítve: 2019.07.11 14:04

Légiósok: PL-csapat kötött profi szerződést a 17 éves magyarral

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) újonca, az Aston Villa profi szerződést kötött Onódi Ákossal.

 

A 17 esztendős, kapusposzton szereplő Onódi Ákos – aki az ETO FC Győrben nevelkedett – tavaly októberben igazolt az akkor még Championshipben szereplő Aston Villához, a birminghami klub pedig néhány napja új, profi megállapodást ajánlott neki, és ő alá is írta.

A magyar korosztályos válogatott tehetség a kisalfold.hu-nak adott interjújában elárulta, eleinte fel sem fogta a történteket.

„Őszintén szólva, az aláírás pillanatában még nem teljesen fogtam fel, mi is történt velem. Leírhatatlan érzés, hogy mekkora megtiszteltetés volt számomra ezt megélni, mindenesetre pozitívabban állok a jövőmet illető kérdésekhez. Már csak azért is, mert így biztosan állíthatom, látnak bennem potenciált, és kapok esélyt a felnőtteknél, hogy bizonyíthassak” – idézi a kapust a portál.

Onódi elmondta, a vezetőségtől és edzőitől folyamatosan kapja a visszajelzéseket. 

„Ez a karrierem szempontjából jelenleg a lehető legnagyobb előrelépés. A vezetőségtől és az edzői stábtól is folyamatosan kapom a visszajelzéseket, hogy meg vannak elégedve az edzésmunkámmal, és az egyik felnőttkapussal, Jed Steerrel is váltottam pár szót a minap. Tetszett neki, ahogy mozogtam. Nem is kellett többet mondania, ez az egyik legnagyobb elismerés, és még nagyobb motiváció a folytatásra.”

A játékos beszélt a terveiről is.

„Ha a három évvel ezelőtti énemnek elmesélném, hogy mi fog történni velem, valószínűleg nagyot nevetett volna, de most annál boldogabb vagyok. Következő cél a pályafutásomban jelenleg az, hogy az U23-as együttes stabil tagja legyek, lehetőleg ezalatt a két év alatt. A válogatottal változatlan a célunk, az U19-es Eb-re szeretnénk kijutni, és minél jobban szerepelni.” 



2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”