Légiósok: Pintér érzi a bizalmat - nagy meccsre készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 10:26
A görög élvonalban 13. helyen álló Levadiakosz a sérüléséből felépülve újra alapemberré váló Pintér Ádámmal a soraiban készül a bajnoki címvédő, listavezető és rendszeres BL-szereplő Olympiakosz elleni vasárnapi bajnokira. A magyar futballista a Stars and Friends menedzseriroda Facebook-oldalán beszélt a találkozóról.

„Teljesen jól vagyok, a sérülésem óta több fontos meccsen is szerepeltem a Levadiakosz színeiben, és azt hiszem, jó formában vagyok. Az elmúlt meccseken, amikor pályára léptem, majdnem végig is játszottam a mérkőzéseket" – nyilatkozta Pintér, aki eddig 12 bajnokin futballozott ebben a szezonban.

„Bár a legutóbbi két találkozónkat a tabellán előttünk álló Panetolikosz és az AEL Kalloni ellen megnyertük, nem vagyok maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével, mert úgy gondolom, hogy a játékoskeretünk sokkal erősebb annál, mint ahol helyet foglalunk a tabellán – tért rá klubja szereplésére a magyar labdarúgó. – A keretünk értéke a görög bajnokságban a kilencedik legerősebb. Ha csak ezt nézzük, akkor sem kielégítő a jelenlegi pozíciónk. Az előző három mérkőzés tükrözi, hogy mennyire jó kis együttesünk van, de sajnos úgy érzem, hogy túl későn szoktunk össze. Amennyiben ilyen formában kezdtük volna a szezont, és ismertük volna egymást, sokkal komolyabb célokért is küzdhetnénk. A mostani cél, hogy megerősítsük a helyünket az első osztályban."

Pintér beszélt az Olympiakosz elleni vasárnapi, idegenbeli bajnokiról is:

„Tudjuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk a hétvégén, de ha mindenki kiadja magából a maximumot és százszázalékosan tudunk koncentrálni, akkor pontot, esetleg pontokat tudunk elhozni. A két csapat között gazdasági értelemben is igen jelentős a különbség. Ellenfelünk jelenleg nemcsak a tabellán első, hanem a játékoskeretek piaci értéke alapján is. Az egyik volt csapattársam, Roberto az Olympiakosz tagja, aki az idény egyik legjobb, ha nem a legjobb kapusa. Két évet töltöttem vele Zaragozában, és tudom, mire képes, ha jó napot fog ki".

A görögök elleni legutóbbi Eb-selejtezőn is szerepet kapó Pintér a válogatottra is kitért:

„Sajnos a görögök ellen nem jutottam sok lehetőséghez, de amikor beálltam, véleményem szerint hozzá tudtam tenni a játékhoz, és nagyon remélem, hogy a későbbiekben sokkal nagyobb szerepet kapok a kapitánytól. Mindig nagyon büszke vagyok, amikor a hazámat képviselhetem, így fantasztikus érzés, hogy ismét tagja lehettem a nemzeti együttesnek. A románok és görögök elleni mérkőzések biztatóak a jövőre nézve. Megvannak a vezéregyéniségek a csapatban, és az új játékfilozófia, valamint az új szisztéma miatt az esély sem szállt még el az Eb-re történő kijutásra."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik