Légiósok: Novothny gólt fejelt a döntő mérkőzésen, csapata az élvonalba jutott

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.08. 13:36
null
A Puszan IPark élvonalba jutott csapata, balról a harmadik: Novothny Soma (Fotó: Instagram/Puszan IPark)
A 0–0-s első mérkőzés után a Gjongnam otthonában 2–0-ra nyert a Puszan IPark a dél-koreai labdarúgó-élvonalba jutásért folytatott rájátszásban – az Újpestről kölcsönadott Novothny Soma a 95. percben talált be.


Novothny
a dél-koreai másodosztályban, valamint a rájátszásban összesen 29 mérkőzésen lépett pályára, miután az Újpest 2019 márciusában megállapodott a Puszannal a futballista kölcsönadásáról. A veszprémi születésű játékos ezeken a mérkőzéseken 13 gólt szerzett.

A Puszan a döntő mérkőzésen végig mezőnyfölényben futballozott, az élvonalból alászálló Gjongnam összesen egy kaput találó lövést tudott felmutatni a 90 perc alatt, ezzel szemben Novothnyék 14-szer próbálkoztak, ebből ötször pontosan.

A 74. percben a Puszan brazil légiósa, a 24 esztendős Romulo tizenegyesével tört meg a jég, a 95. minutumban Novothny bólintott az ötös sarkától a hálóba, bebiztosítva a győzelmet. A magyar csatár mezlevételért sárga lapot kapott, de az örömét ez aligha rontotta el.

A Puszan IPark a másodosztály második helyén zárt, így vívhatott rájátszást, majd osztályozót.

Novothny sorsa a folytatást illetően még kérdéses.

DÉL-KOREA, OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALBELI TAGSÁGÉRT
DÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Gjongnam–Puszan IPark 0–2
Puszan: Novothny Soma kezdőként lépett pályára, a 95. percben gólt fejelt, majd a 96-ban gólöröme miatt sárgát kapott.

. 우리 부아팤 팬들 쵝오 . #부산아이파크 #마이부산 #Mybusan #마이게부산이다 #busanipark

1,333 Likes, 29 Comments - Busan IPARK FC 부산아이파크 (@busaniparkfc) on Instagram: "< #승강플옵2차 > . 우리 부아팤 팬들 쵝오 . #부산아이파크 #마이부산 #Mybusan #마이게부산이다 #busanipark"



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik