Légiósok: Nikolicsnak van esélye a kínai szerződésre – Filipovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.18. 08:50
null
Nikolics 22 bajnoki után 23 gólos a lengyel bajnokságban (Fotó: port.wp.pl)
Kínából érdeklődnek a Legiában jó szezont futó Nikolics Nemanja után, sajtóhírek szerint lengyelországi átigazolási csúcsot meghaladó ajánlat is befutott érte Varsóba. A magyar válogatott labdarúgó menedzsere, a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozó Filipovics Vladan szerint a támadó esetében reális esély mutatkozik a váltásra.

 

„A kínai kluboknak nagyon fontos, hogy nevet, nemzetközi viszonylatban is kirakatban lévő, ismert játékost szerezzenek meg – mondta Filipovics. – Csak ez után néznek körbe egy polccal lejjebb, de még ott is olyan futballistákban gondolkodnak, akiket csak nagyon komoly anyagi áldozat árán lehet megszerezni. Ilyen most a gólerős formában lévő Niko, akinek van esélye a kínai szerződésre. Amennyiben Niko 22-23 éves lenne, akkor a klubváltással kapcsolatban egészen más nézőpontokról beszélnénk, különösen szakmai oldalról megközelítve. Ő viszont már betöltötte a 28-t. Ha jön Kínából, vagy arab, esetleg orosz klubtól, olyan ajánlat, amely a játékosnak és a klubjának is rendkívül előnyös, akkor miért ne fogadná el? Biztos vagyok benne, hogy Kínában is szem előtt tud maradni – akár a válogatottról, akár európai klubokról beszélünk –, mert figyelik a kínai bajnokságot. Ráadásul most megint olyan labdarúgók kerültek oda szép számmal, akik ellen valódi értékmérő lehet a teljesítmény, és a bajnokság még inkább előtérbe kerül Kínán túl is. Amit pedig Huszti Szabolcs példája is bizonyít: van Kínából visszaút Európába, akár még topbajnokságba is.”

A menedzser beszélt még egy sikeres Eb felhajtó erejéről, valamint arról a Tőzsér Dánielről, akit a QPR-drukkerek kritizáltak.

„A magyar labdarúgók külföldi szerződése döntően a nemzetközi porondon elért eredményektől függ. A következő, nagyon fontos szempont egy labdarúgó esetében, hogy karakteres játékos, egyben ember legyen. Ilyen Huszti Szabolcs vagy éppen Gera Zoltán. A most még itthon játszó Radó Andrásban és Kovács Istvánban is ott a lehetőség, hogy képes lehet megállni a helyét, ám ehhez még egy kis szerencsére is szükség van. Számunkra a lengyel piac továbbra is él, onnan folyamatosan jönnek megkeresések, érdeklődések, de amennyiben jól sikerülne az Eb, úgy Németország vagy akár Anglia ismét célponttá válhat a magyar labdarúgóknak. Utóbbi helyen nem olyan régen még tíz magyar légióskodott. Mostanra azonban erősen megfogyatkozott ez a létszám. Tőzsér Dániellel kapcsolatban valószínű a szurkolók elvárása túl magas, miután alapembere volt a feljutó Watfordnak. Azt viszont nem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy tavaly nyáron az utolsó pillanatban szerződtették és a QPR-nál két edzőváltás is volt már az őszi idényben. Nem hinném, hogy a QPR miatta szerepel így.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik