Légiósok: Nikolics különdíjat kapott szülővárosában

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2017.12.28. 20:48
A magyar labdarúgó-válogatott és a Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja csütörtökön este a zentai év sportolója választáson különdíjat vehetett át. Az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) 2017-es idény alapszakaszának gólkirályát szinte minden évben elismerésben részesíti a helyi sportszövetség, s ez alól a 2017-es év sem volt kivétel.

A külföldi, vagy más szerbiai klubokban szereplő, de zentai születésű sportolók az elmúlt időszak egyik legsikeresebb évét tudhatják maguk mögött, amit az is tanúsít, hogy Nikolics Nemanján kívül még öt sportoló részesült különdíjban.

A birkózó Nemes Viktor megnyerte a párizsi világbajnokságot, testvére, Máté nyolcadik lett a vb-n, míg Frísz Krisztián az újvidéki birkózó Eb-n állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az újvidéki Vojvodina tagja, Sabo Sebastian az úszók rövid pályás kontinensbajnokságán bronzérmes lett, a teniszező Györe László pedig a szerb Davis-kupa-válogatott tagjaként elődöntőben szerepelt. Rajtuk kívül különdíjat kapott még Laták István sportújságíró, a Magyar Szó sportrovatának szerkesztője.

„Leginkább annak örülök, hogy a zentaiak ilyen jól szerepeltek a nemzetközi versenyeken, hiszen Eb- és vb-érmeket is szereztek. Mindenki tudja, hogy ez nem egy nagy város, mégis sikerült a helyi sportolóknak a város hírnevét öregbíteniük az eredményeikkel. Örülök, hogy én is ennek az eminens társaságnak a tagja lehettem, s külön öröm a számomra, hogy a szülővárosomban elismerik az eredményeimet, a munkámat, hiszen minden itt kezdődött el. Nem szabad elfelejteni, honnan indultunk” – mondta a díjátadót követően Nikolics az újságíróknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik