Légiósok: „Nikolics klubváltására jó esély van”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.02. 08:58
null
Nikolics Nemanja keveset játszott az Eb-n, ám az elismertségének így is jót tehet a nyár (Fotó: Hegedüs Gábor)
A nyolcaddöntős Európa-bajnoki szereplés következtében kinyílhatnak a határok: a nagyobb érdeklődés már most érzékelhető, a sikeres kontinenstorna után nőtt futballistáink ázsiója, ám továbbra is nagy kérdés, melyikük igazol erős nyugati bajnokságba.

 

A 23 tagú Eb-keret több mint fele esélyes arra, hogy klubot és akár országot is váltson, ám az igazi áttöréshez a magyar csapatoknak is helyt kellene állniuk a nemzetközi színtéren. Filipovics Vladan menedzser szerint labdarúgóink nagy lehetőségért dolgoztak meg az Eb-n, ám az általános előrelépéshez a hétköznapokon is kiemelkedő teljesítmény kell.

„Mindenki azt várja – köztük természetesen én is –, hogy a sikeres Európa-bajnoki szereplést követően jobb legyen a magyar futballisták megítélése, és bízzunk benne, hogy így is lesz…” – mondta a Nemzeti Sportnak Filipovics Vladan. – Én lennék az egyik legboldogabb, ha csettintésre el lehetne őket adni nyugatra, és ha már most nőne az ázsiójuk.”

„Hogy lehet-e több pénzt kérni már most néhány futballistáért? Jó kérdés. Egyelőre csak az biztos, hogy a nagyobb érdeklődés már érezhető. Sokkal többet cseng a telefonom, több helyről érdeklődnek. A piac azonban még nem lendült fel, messze az átigazolási időszak vége, nem elképzelhetetlen, hogy sokan csupán augusztusban váltanak.”

„A válogatott keretből több játékosnak is jó esélye van erősebb nyugati bajnokságba igazolni, az általam képviseltek közül Nikolics Nemanjának van erre a legjobb. Az is igaz, külföldön az edzők, menedzserek még jelenleg is azt kérdezik, hogyan fordulhatott elő, hogy a lengyel gólkirály ilyen kevés lehetőséget kapott az Eb-n… Nikolics klubváltására jók a kilátások, de Fiola Attila is váltás előtt áll, és Guzmics Richárd vagy éppen Elek Ákos miatt is kerestek már. Biztos, ami biztos, a telefonomat éjjel-nappal bekapcsolva hagyom” – nyilatkozta a menedzser.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik