HIRDETÉS
HIRDETÉS
KAMLER JÁNOS 2018.01.11 09:52 Frissítve: 2018.01.11 16:33

Légiósok: Nem volt kérdés – Futács a hosszabbításról

Eredeti megállapodását egy évvel meghosszabbítva, szerdán 2019 nyaráig érvényes szerződést írt alá a horvát élvonalban szereplő Hajduk Splitnél a súlyos térdsérüléséből lassan teljesen felépülő Futács Márkó, aki nyilatkozott is az új szerződéséről a Nemzeti Sportnak.

HIRDETÉS

 

A 27 esztendős középcsatárral, Futács Márkóval kapcsolatban nem sokkal a szerződéshosszabbítása előtt megjelent a hír, amely szerint a splitiek még a télen elcserélhetik őt a Rijeka kötelékéhez tartozó Marin Tomasovra, az új szerződés aláírása azonban választ adott a kérdésre.

„Valójában nem is volt kérdés– mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Futács. – Engem senki sem keresett meg a Rijekától, én is csak olvastam a hírt. Jól érzem magam a Hajduknál, örömmel írtam alá 2019 nyaráig.”

Futács Márkó első horvátországi idényében együttesével bronzérmes, ő maga 18 találattal gólkirály lett, kétszer annyi gólt szerezve, mint addigi legjobb szezonjában (2013–2014, Diósgyőr). Tavaly augusztusban azonban súlyos térdsérülést szenvedett, műteni kellett a lábát, reményei szerint márciusban térhet vissza a pályára, de már újra együtt készül a csapattal.

„Február végén lesz fél éve, hogy megsérültem, addig biztosan nem játszom tétmeccsen – hangsúlyozta a háromszoros magyar válogatott csatár. – Splitbe visszatérve most kezdem el a labdás edzéseket, fokozatosan kell terhelni a lábamat, bármennyire is várom, az még odébb van, hogy tiszta erőből kapura lőjek. Ez már a második regenerációm súlyos térdsérülést követően, nincs értelme kapkodni, még ha a vártnál gyorsabb is a gyógyulási folyamat.”

A Hajduk húsz fordulót követően a második helyen áll a bajnokságban, a február elején folytatódó küzdelmeket a Dinamo Zagreb 12 pontos előnyből várja. A rekordbajnokot aligha éri utol a Split, a második hely megtartása ugyanakkor jelentős fegyvertény lenne, az Osijek két, a Rijeka három pontra van tőle.

„Jól néz ki a csapatunk, ráadásul a Horvát Kupában is remekül teljesítünk, elődöntősök vagyunk – folytatta Futács Márkó. – Kihívás lesz visszaszerezni a helyemet, mert ragyogó futballisták a vetélytársaim, de amikor ide kerültem, ugyanez volt a helyzet. Novemberben edzőváltás történt, Joan Carrillo helyét Zeljko Kopic vette át a kispadon, neki is szeretném megmutatni, mire vagyok képes éles helyzetben.”

Érdekes módon egy középpályás, jelesül a horvát Ante Erceg vezeti a házi góllövőlistát kilenc góllal, ugyanakkor a csatárok is kitesznek magukért: a portugál Hugo Almeida három, a kameruni Frank Ohandza hat, az olasz Ahmed Said hét bajnoki gólt szerzett az ősszel.

„Ahogyan az imént utaltam rá,  jó játékosokkal kell versenyeznem a csapattagságért, de mi, támadók nem egyetlen helyre pályázunk, Zeljko Kopic ugyanis előszeretettel alkalmazza a kétcsatáros felállást. Minden erőmmel igyekszem visszanyerni a legjobb formámat, hogy ne legyen kérdés edzőnk számára, kit jelöl a csapatba. Akár két csatárral állunk fel, akár eggyel.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

2018.06.04 09:45:59

Légiósok BORBOLA BENCE

A Dinamo Kijev védője állítja, ha nem sérül meg Newcastle-ben, a mai napig Angliában lenne.

2018.05.30 11:56:58

Légiósok PÓR KÁROLY

„Előretekintek, most a Red Bull első csapata következik” – évértékelés a salzburgiak középpályásával.

2018.05.27 23:39:37

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nemcsak azt reméltük, hogy bajnokságaink nívója jobb lesz, hanem azt is, hogy hazai legjobbjaink a válogatottban kamatoztathatják a légiósoktól tanultakat.

2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS