Légiósok: Nem dobtam el magamtól a magyarságot - Otigba

Vágólapra másolva!
2015.04.09. 20:59
null
Otigba U21-es magyar válogatottként (Fotó: NS-archív)
Mint beszámoltunk róla, Otigba Kenneth úgy döntött, a nigériai labdarúgó-válogatott tagja lesz a magyar helyett. A hátvéd elmondta, külföldön könnyebben elfogadják az ilyen döntéseket, de nem dobta el magától a magyarságát.

„A történteket kicsit eltúlozták bizonyos lapok. Ez a döntés nem arról szól, hogy én eldobom magamtól a magyarságot. Félig magyar vagyok, akármilyen nehéz is ezt az embereknek felfogni, és ugyanúgy félig nigériai is – mondta el Otigba Kenneth a beol.hu-nak. – Ez a döntés a fociról szól. Mint játékos, én jobban érzem magam nigériai játékosnak. És ha választhatok, akkor szívesebben játszok a nigériai válogatottban, mert a futball terén oda húz a szívem. Nagy álmom, hogy ott játszhassak és nem a magyar válogatottban. Már tapasztaltam, hogy mi megy a magyar korosztályos válogatottban, és nem túl sok pozitív élményben volt részem.”

Otigba hangsúlyozza, már csak azért is felfújt dolog szerinte, ami az elmúlt hetekben történt, mert Hollandiában többször tapasztalta, hogy egy-egy külföldi focista holland játékosként lép pályára, valamelyik pedig Hollandiában született, mégis a másik csapatot választja. Az emberek számára ez teljesen természetes dolog, elfogadják.

„Nem dobtam el magamtól a magyar állampolgárságot. Amikor hazamegyek, mindig Gyulára fogok menni; mindegy, mit szólnak hozzá az emberek, ha tetszik nekik, ha nem” – tette hozzá a játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik