Légiósok: Nem celeb vagyok, hanem futballista – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.10. 23:15
Dzsudzsák Balázs, az Európa-bajnoki résztvevő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya volt a Tv2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának vendége. A szélső a nemzeti csapat sikere mellett privát életéről is beszélt a műsorban.

„Természetesen óriási megtiszteltetés, hogy a fiúkat csapatkapitányként vezethettem ki az Európa-bajnokságra. Azonban nem szabad ezt személyekre lebontani, ez nem rólam vagy bárki másról szól, hanem a csapatról. Király Gábor, Gera Zoltán ugyanúgy kivette a részét a sikerből. Sok energiát teszünk bele, hogy eredményesek legyünk válogatott szinten is, és mindenkiben dolgozott a bizonyítási vágy” – mondta a Tv2 műsorában Dzsudzsák Balázs, aki bízik benne, hogy ezzel nő az emberekben a szimpátia a válogatott felé.a Tv2 műsorában Dzsudzsák Balázs, aki bízik benne, hogy ezzel nő az emberekben a szimpátia a válogatott felé.

Dzsudzsák Balázs mezével a Cseppkő utcai 
gyermekotthont segíti (Fotó: Facebook/Frizbi Hajdú Péterrel)
Dzsudzsák Balázs mezével a Cseppkő utcai gyermekotthont segíti (Fotó: Facebook/Frizbi Hajdú Péterrel)

A válogatott csapatkapitánya a „celebségét” firtató kérdésre hárítólag válaszolt. „Bármennyire is büszke vagyok rá, amit elértem, amik rólam megjelennek, azokkal nem hergelni akarom az embereket. Attól még, hogy több pénzem van, ugyanaz az ember vagyok, aki voltam. Debrecenben jártam Suzukival is, az is én voltam. Lehet, hogy figyelek arra, mit viselek, mivel járok, de azt visszautasítom, hogy az eredményekért nem dolgoztam meg. Amit én személyesen elértem, azt magamnak és a családomnak köszönhetem. Ezért is tartom nagy dolognak a válogatottal a mostani eredményt, mert ezért is mi saját erőnkből dolgoztunk meg, és erre nem lehet azt mondani, hogy nem eredmény.”

„Minden, amit csináltam, az én voltam. A huszonkilencedik életévemben nyilván másként látok dolgokat. Sok mindenbe belekóstoltam, sok mindenkivel őszinte voltam. Régebben naiv voltam az újságírókkal is, azt hittem, hogy ami igen, az igen lesz, aztán sokszor talán lett. Ezért van az, hogy a mai napig egy sportújságíróval beszélek rendszeresen. Nem véletlen, hogy ide is lassan jutottam el. Nagyon sokan visszaéltek a bizalmammal. (…) Nem celeb vagyok, hanem futballista. Jelentsen az Magyarországon bármit is. De azért dolgozom, hogy Magyarországon is büszkén nevezhessük magunkat futballistának” – fogalmazott Dzsudzsák.

A Bursaspor játékosa elmondta, hogy téves az a hit róla, hogy a döntéseit a pénz határozza meg. Elmesélte, hogy például a PSV-vel kötött szerződésről az aláírás napján értesült, és nem is foglalkozott a pénzzel, csupán az volt számára kérdés, hogy három- vagy négyéves kontraktust ír alá. Dzsudzsák szerint azzal a szerződéssel bekerült egy elitbe, ami magyar labdarúgónak ritkán sikerült, és ez büszkeséggel tölti el.

Hajdú Péter értetlenkedő kérdésére, miszerint a török bajnokság valóban erősebb-e, mint a magyar, egyértelmű választ adott. „A magyar bajnokság még nem tart ott, hogy hazajöjjek” – válaszolt Dzsudzsák, aki azt is tisztázta, korábban többször tapasztalta „nincs esély arra, hogy magyar játékos a Real Madridnál vagy a Barcelonánál szerepeljen”.

A szélső elárulta, nagyon kevés az a csapat, amely valósan érdeklődött iránta. Dzsudzsák elmondta, a tapogatózásoknál sokszor hátrányosan érintette a nemzetisége, ezért is sajnálja, hogy „nem mondjuk huszonhárom évesen” jutott ki egy Eb-re.

„Egy Real Madridnak mindig a kirakatból kell vásárolnia. Egy Real Madridnak kevés az, hogy magyar” – fogalmazott a légiós, aki jótékonysági felhívást tett a műsoron keresztül.

Egy válogatott címeres mezt és egy klubdresszt bocsátott árverésre, 500 ezer forint az induló összeg mindkettőnél – ezeket maga állja –, a befolyó pénzt a Cseppkő utcai gyermekotthonnak ajánlotta fel. A mezekre a Frizbi Hajdú Péterrel elnevezésű Facebook-oldalon lehet licitálni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik