Légiósok: nem biztos, hogy Bogdán lesz a kezdőkapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 10:19
null
Bogdán Ádámnak nincs bérelt helye a Bolton kapujában (Fotó: Action Images)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton menedzsere, Dougie Freeadman a jelek szerint úgy döntött, hogy a 2014–2015-ös szezon kezdetén Andy Lonergan lesz a csapat első számú kapusa. A magyar válogatott Bogdán Ádám távozásáról szóló hírek ezek után felerősödhetnek.

 

A 30 esztendős Lonergan ihletett formában kezdte az idényt, a Port Vale ellen 2–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen is ő állt a kapuban, teljesítményére pedig nem lehetett panasz.

„Remélhetőleg meg tudja tartani a jó formáját, és nálunk marad. Egy szinttel feljebb lépett, velünk kezdi meg az új szezont” – utalt a Leeds United korábbi játékosára Freedman, aki elmondta, két kiváló képességekkel megáldott kapust tudhat a csapatában.

A Bolton menedzsere hozzátette, eddigi pályafutása során sohasem határozta meg a kapusok közötti rangsort, mindig az kapott lehetőséget, aki éppen csúcsformában védett, tehát a szezon kezdetén az angol játékos számíthat játékpercekre.

„Mindketten harcolnak a helyükért. Mint minden poszton, a kapusok között is a kirobbanó formában játszó futballista kap szerepet, de megpróbálok elegendő lehetőséget biztosítani nekik” – vélekedett Freedman.

A menedzser elmondta, a tervek szerint Bogdán állt volna a kapuban a Port Vale elleni találkozón, ám a múlt hét pénteki edzésen túl nagy intenzitással és sokat edzett, amelynek következtében ismét megfájdult a háta, ezért a pihentetése mellett döntöttek, és erősen kérdéses, hogy a Watford elleni szezonnyitóra felépül-e.

Freedman szavaiból leszűrhető, hogy a Championship augusztus 8-i rajtját megelőzően Lonergan lépéselőnyben van az első számú kapus pozíciójáért folyó harcban, az első fordulókban valószínűleg az ő nevével kezdődik a Bolton összeállítása, de az idény során ez változhat, ettől függetlenül nincs kizárva, hogy Bogdán a távozás mellett dönt.

Az angol másodosztályban szereplő klub időközben nyilvánosságra hozta a 2014–2015-ös évad mezszámait: az 1-es dresszt továbbra is Bogdán viseli.

A magyar válogatott kapust a nyári átigazolási időszakban a Fulhammel és az azóta egy kapuvédőt már szerződtető Mainzcal is szóba hozták, ám a Bolton hallani sem akar az értékesítéséről. Pedig ha pénzt szeretne kapni érte, akkor legkésőbb a télen meg kell válnia Bogdántól, akinek 2015 júniusában lejár a megállapodása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik