Légiósok: négy és fél hónap után újra játszott honfitársunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.17. 22:41
Több mint négy és fél hónap után újra bajnoki mérkőzést játszott a magyar labdarúgó, Litauszki Róbert Lengyelországban – csapata, a Cracovia 1–1-es döntetlent játszott Kádár Tamás klubjával, a Lech Poznannal az Ekstraklasa szombati játéknapján, amelyen az első és a második helyezett is vereséget szenvedett.

Litauszki Róbert az egyik csapattársa, Hubert Wolakiewicz sérülése következtében jutott játéklehetőséghez a 38. percben, a Cracovia nem sokkal később előnybe került, ám a meccs hajrájában a dán Lasse Nielsen egyenlített. A vendég poznani csapatban Kádár Tamás végig a pályán volt.Litauszki Róbert az egyik csapattársa, Hubert Wolakiewicz sérülése következtében jutott játéklehetőséghez a 38. percben, a Cracovia nem sokkal később előnybe került, ám a meccs hajrájában a dán Lasse Nielsen egyenlített. A vendég poznani csapatban Kádár Tamás végig a pályán volt.

A nyáron szerződtetett Litauszki legutóbb július 24-én lépett pályára az Ekstraklasában, csapata azóta mindössze három bajnokit nyert meg – most éppen hetes nyeretlenségi szériában döcög, ennek fényében a szombati pontszerzés reménykeltő.

LENGYELORSZÁG, 20. FORDULÓ
Korona Kielce–Lechia Gdansk 2–0
Jagiellonia–Wisla Plock 1–2
Cracovia Kraków–Lech Poznan 1–1
Az élcsoport: 1. Jagiellonia 39 pont, 2. Lechia 39, 3. Nieciecza 33, 4. Legia Warszawa 32 (19), 5. Lech Poznan 32, …14. Cracovia 21

 

BELGIUM. Nem jutott pont Köteles László csapatának a Mechelen ellen – az immár öt forduló óta nyeretlen Waasland-Beveren 2–0-ra kikapott szombat este. A vezető gól előtt a kapura törő Nils Schouterden első lövését még védte Köteles, de a kipattanót már bevágta a középpályás, majd a 91. percben Schouterden cseréje, Glenn Claes is beköszönt a magyar kapusnak.

19. FORDULÓ
Mechelen–Waasland-Beveren 2–0
Oostende–Zulte Waregem 1–1
Charleroi–Mouscron 2–0
Westerlo–Lokeren 1–3
Sint-Truiden–Gent 3–1
Az élcsoport: 1. Zulte-Waregem 36 pont, 2. FC Bruges 34 (18), 3. Charleroi 34 (18), …14. Waasland-Beveren 15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik