Légiósok: Nagy Dominikéknak az iksz is elég volt – bajnokok!

Vágólapra másolva!
2017.06.04. 20:11
A Nagy Dominikot is soraiban tudó Legia Warszawa nyerte a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Ekstraklasa). A varsói együttes a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában odahaza játszott döntetlent (0–0) a Lechia Gdanskkal, ám mivel a Jagellonia és a Lech Poznan is megosztozott a pontokon, így a fővárosi csapat végzett az élen.

Nagy Dominik kezdőként lépett pályára a Lechia Gdansk ellen, és 84 perc játéklehetőséget kapott a gólt nem hozó találkozón. A záró forduló előtt négy csapat küzdött a bajnoki címért, ráadásul egymással meccseltek: a Legia a Lechia Gdanskkal, a Jagellonia a Lech Poznan. Utóbbi kettő találkozója is döntetlennel zárult (2–2), így a bajnoki cím a varsóiak ölébe hullott.

A Legia Warszawa megvédte címét, a legutóbbi öt szezonban négyszer lett bajnok az Ekstraklasában, összességében pedig ez volt a fővárosiak 12. diadala. Csak a Wisla Kraków (13), a Górnik Zabrze és a Ruch Chorzów (mindkettő 14) nyert többször bajnokságot.

Érdekesség, hogy a télen az MLS-ben szereplő Chicago Fire-höz szerződő Nikolics Nemanja 4. lett a góllövőlistán 12 találattal. Gyurcsó Ádám 10 gólpasszal harmadikként zárt az assziszttáblán.

Varsóban így szurkolták ki a bajnoki címet: egészen félelmetes…

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ

Jagellonia–Lech Poznan 2–2
Legia Warszawa–Lechia Gdansk 0–0
Pogon Szczecin–Korona Kielce 3–0
Wisla Krakow–Termalica Nieciecza 1–2

A végeredmény: 1. Legia Warszawa 44 pont, 2. Jagellonia 42, 3. Lechia Gdansk 42

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik