Légiósok: Mervó Bence céget alapított, és még egy évet a Slasknál tölt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 13:20
null
Mervó Bence még egy szezont a Slasknál tölt
Mervó Bence a 2016–2017-es idényt is a svájci Sion kölcsönjátékosaként a lengyel élvonalbeli Slask Wroclaw labdarúgócsapatában tölti. A tavalyi U20-as világbajnokság társgólkirályát olasz, német, angol, cseh és holland klubok keresték meg ajánlattal, döntő többségben első osztályú csapatok, de végül úgy döntött, marad Wroclawban.

Mindezt a játékos sajtóközleményben jelentette be, hozzátéve: ügyei intézésére sportszervező céget alapított, mely a jövőben a vele kapcsolatos ügyeket intézi hazai és nemzetközi szinten. Állítása szerint „régóta zavarta a magyarországi játékosmenedzser-cégek túlságosan szűk látókörű működési gyakorlata, amely kizárólag a játékos eladására koncentrál, de a sportfejlődésére csak minimális szinten.”

„Nekem legalább olyan fontos az, hogyan jövök ki majd sok év múlva a professzionális fociéletből, mint a pályafutásom legeleje. Ez nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlattól sajnos hazánkban, ezért kellett lépnem. Nekem olyan háttér, támogatás, segítség, csapat kellett, amely erre is figyel. Ezt találtam meg a családomban és a barátaimban, akik elkötelezettek a sportszerű működés irányába, és maximálisan bízhatom szaktudásukban” – indokolta elhatározását.

A Slaskkal megkötött újabb kölcsönszerződésről a következőt mondta.

„Tudom, hogy alázattal kell minden új nap minden edzését fogadnom, hogy ez a célom egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el. Nehéz időszakon vagyok túl. Voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben tudjak edzeni.”

Az U20-as vb-társgólkirály Mervó a lengyel Ekstraklasa előző idényében 10 mérkőzésen 4 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik