Légiósok: Megyeri leginkább Spanyolországba szerződne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 14:15
Mint arról beszámoltunk, Megyeri Balázs elbúcsúzott a görög Olympiakosz szurkolóitól. A kapus menedzsere, Hrutka János a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, továbbra sem kaptak szerződéshosszabbítási ajánlatot a klubtól, és mivel a jelenlegi szerződése június 30-án lejár, már keresik a következő csapatát.

„A szezon ugyan még nem fejeződött be, a kupadöntő még hátra van (az Olympiakosz szombaton a Xanthival találkozik a fináléban – a szerk.), de mivel a görög sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kaptunk hosszabbítási ajánlatot, június végén pedig a jelenlegi szerződése lejár Megyeri Balázsnak, így már a jövőjén dolgozom. Keressük számára a legideálisabb megoldást, és szeretnénk, ha legkésőbb júniusban le is tudnánk zárni ezt a kérdést, és megtalálnánk az új klubját. A cél egyértelműen egy nyugat-európai élvonalbeli bajnokság” – nyilatkozta az NSO-nak Hrutka János. Hrutka János.

A játékosügynök ezzel kizárta a hazatérés és a görögországi folytatás lehetőségét is. Elmondta, hogy bár az AEK-kal már összeboronálta Megyerit a helyi sajtó, de őt nem keresték meg a klubtól, és a legjobb görög csapatnál, az Olympiakosznál elért öt bajnoki cím és remélhetőleg három kupaarany után nem is tartanák szerencsésnek a riválishoz szerződést.

„Ha beszélhetnénk kívánságlistáról, akkor Balázs listájának az élén a spanyol élvonal szerepelne, de úgy gondolom, hogy képességei alapján Európában bárhol helyt tudna állni. Németországból már régóta vannak érdeklődések, de Olaszországból és Hollandiából is voltak megkeresések. Minden ajánlatot meghallgatunk, a legfontosabb szempont a döntés előtt, hogy lássuk az állandó játéklehetőség esélyét” – fogalmazott a menedzser.

A magyar kapust korábban angol csapatokkal is hírbe hozták, de Hrutka szerint a szigetországban a Megyerinél magasabb (ő 190 centis), legalább 195 centis kapuvédőket részesítik előnyben, ott nehezebben tudna stabil csapattaggá válni, ezért az angliai folytatásnak kevesebb az esélye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik