nemzetisport.hu 2016.06.20 19:06 Frissítve: 2016.06.20 19:24

Légiósok: Megyeri a német másodosztályban folytatja

A német második ligás Greuther Fürth labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette Megyeri Balázst, a Getafe magyar válogatott kerettag kapusát. A Fürth – amely korábban több magyar játékost (Stieber Zoltán, Korcsmár Zsolt, Varga József) is alkalmazott – Sascha Burchert személyében a Herthától is szerződtetett kapust.

Megyeri Balázs mellett három másik kapust is szerződtetett a Fürth (Fotó: Twitter/Megyeri Balázs)

 

Megyeri Balázsnak a Greuther Fürth lesz a harmadik csapata légiósként a görög Olympiakosz Pireusz és a spanyol Getafe után. Az 1990-es születésű magyar labdarúgó a 2015–2016-os szezonban csak két kupamérkőzésen őrizte a Getafe hálóját, a bajnokságban nem vetették be.

„Egyáltalán nem magától értetődő, hogy ilyen tartalmas szakmai életrajzzal valaki a német második vonalba igazol – kommentálta a magyar kapus szerződtetését Ramazan Yildirim sportigazgató. – Nagyon örülünk, hogy meggyőző érvekkel ide tudtuk csábítani. Személyében olyan kapust igazoltunk, aki a nemzetközi színtéren már sok tapasztalatot szerzett, és aki a tárgyalások során igen kedvező benyomást tett ránk.”

Érdekesség, hogy nem Megyeri az egyetlen kapus, akinek szerződtetését bejelentette a Fürth. Sascha Burchert személyében a Herthától tapasztalt és bizonyítani vágyó hálóőr érkezett, akit ráadásul Christian Fiedler kapusedző már régebbről ismer.

Kapus a Stuttgartból igazolt Marius Funk és Dominik Koch is: előbbi 20 esztendős és német utánpótlás-válogatott, utóbbi még csak 17 – őt az utánpótlásba szerződtették a fürthiek.

2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.

2019.04.03 14:20:30

Légiósok P. K.

Nyerges Zsolt egyelőre ismerkedik a United Zürichhel, amely a fiatal játékosoknak adhat kiugrási lehetőséget.