HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.19 18:43 Frissítve: 2018.09.21 12:42

Légiósok: megvan Dzsudzsák Balázs új klubja – hivatalos

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, az élvonalba nemrég feljutó Al-Ittihad Kalba szerda délután bejelentette az érkezését.

HIRDETÉS
Dzsudzsák Balázs visszatér az Egyesült Arab Emírségekbe (Fotó: Twitter/Al-Ittihad Kalba)

 

Hiába tűnt úgy, hogy Dzsudzsák Balázs Európában folytathatja pályafutását, a magyar válogatott csapatkapitánya végül maradt az arab futball világában.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 31 éves játékos a holland élvonalbeli Fortuna Sittardban folytathatja pályafutását (arról számoltunk be, hogy ha más csapattal nem sikerül megegyeznie, akkor a héten rövid távú szerződést köt a holland együttessel). Emellett több európai és arab csapat neve is szóba került az utóbbi hetekben a legutóbb az Al-Vahdában futballozó játékos körül.

Érdekesség, hogy új csapatában, az Al-Ittihad Kalbában futballozik Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön két héttel ezelőtt. Rajta kívül még egy NB I-es múlttal bíró játékos szerepel a gárdánál: az elmúlt idényben a Puskás Akadémiánál szereplő Antonio Perosevic szintén egy évre került kölcsönbe a klubhoz.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban azért nem hívta be a válogatottba Dzsudzsákot, mert még nem volt csapata. Nemzeti együttesünk legközelebb október 12-én Görögországban lép pályára.  

Az Al-Ittihad Kalbának három pontja van két forduló után a bajnokságban, a gárda az 1. fordulóban 6–2-re kapott ki az Al-Vahdától. Dzsudzsák Balázsnak júliustól nem volt csapata, miután lejárt a szerződése.

„Egyeztetve a klub szakmai vezetésével döntöttünk a magyar válogatott játékos szerződtetéséről. Ajándék ez a szurkolóinknak, Dzsudzsák nagy erősítést jelent, rá mindig számíthat a csapat” – fogalmazott a klub első embere.

Az Al-Ittihad Kalba szeptember elején a 6–2-re elbukott bajnoki után menesztette a brazil Jorvan Vieira vezetőedzőt, s helyére az AC Milannal játékosként 1989-ben BEK-et nyerő Fabio Vivianit nevezte ki – aki a kilencvenes években csaknem 250 bajnokit játszott a Vicenzában, ám vezetőedzőként a jelentős feladatok eddig elkerülték.

Ha a játékengedélye elkészül, Dzsudzsák pénteken az Al-Dafra SCC otthonában sorra kerülő meccsen, a bajnokság 3. fordulójában mutatkozhat be új együttesében.


HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 12:15:03

Légiósok nemzetisport.hu

Bogdán Ádám a Celtic ellen védhet • Windecker József a PAOK ellen mutatkozhat be.

2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS