nemzetisport.hu 2018.09.19 18:43 Frissítve: 2018.09.21 12:42

Légiósok: megvan Dzsudzsák Balázs új klubja – hivatalos

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, az élvonalba nemrég feljutó Al-Ittihad Kalba szerda délután bejelentette az érkezését.

Dzsudzsák Balázs visszatér az Egyesült Arab Emírségekbe (Fotó: Twitter/Al-Ittihad Kalba)

 

Hiába tűnt úgy, hogy Dzsudzsák Balázs Európában folytathatja pályafutását, a magyar válogatott csapatkapitánya végül maradt az arab futball világában.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 31 éves játékos a holland élvonalbeli Fortuna Sittardban folytathatja pályafutását (arról számoltunk be, hogy ha más csapattal nem sikerül megegyeznie, akkor a héten rövid távú szerződést köt a holland együttessel). Emellett több európai és arab csapat neve is szóba került az utóbbi hetekben a legutóbb az Al-Vahdában futballozó játékos körül.

Érdekesség, hogy új csapatában, az Al-Ittihad Kalbában futballozik Myke Bouard Ramos, akit az MTK Budapest adott kölcsön két héttel ezelőtt. Rajta kívül még egy NB I-es múlttal bíró játékos szerepel a gárdánál: az elmúlt idényben a Puskás Akadémiánál szereplő Antonio Perosevic szintén egy évre került kölcsönbe a klubhoz.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban azért nem hívta be a válogatottba Dzsudzsákot, mert még nem volt csapata. Nemzeti együttesünk legközelebb október 12-én Görögországban lép pályára.  

Az Al-Ittihad Kalbának három pontja van két forduló után a bajnokságban, a gárda az 1. fordulóban 6–2-re kapott ki az Al-Vahdától. Dzsudzsák Balázsnak júliustól nem volt csapata, miután lejárt a szerződése.

„Egyeztetve a klub szakmai vezetésével döntöttünk a magyar válogatott játékos szerződtetéséről. Ajándék ez a szurkolóinknak, Dzsudzsák nagy erősítést jelent, rá mindig számíthat a csapat” – fogalmazott a klub első embere.

Az Al-Ittihad Kalba szeptember elején a 6–2-re elbukott bajnoki után menesztette a brazil Jorvan Vieira vezetőedzőt, s helyére az AC Milannal játékosként 1989-ben BEK-et nyerő Fabio Vivianit nevezte ki – aki a kilencvenes években csaknem 250 bajnokit játszott a Vicenzában, ám vezetőedzőként a jelentős feladatok eddig elkerülték.

Ha a játékengedélye elkészül, Dzsudzsák pénteken az Al-Dafra SCC otthonában sorra kerülő meccsen, a bajnokság 3. fordulójában mutatkozhat be új együttesében.


2019.04.22 15:59:02

Légiósok NAGY ZSOLT, TUMBÁSZ HÉDI

Kétszeres BL-győztes labdarúgó, aki két éve a legrangosabb európai sorozat gólkirályi címét is megszerezte. Íme, a somogyvári Farkaslány.

2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.