Légiósok: megszólalt a sportigazgató, megtartanák Szoboszlait

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.02. 18:16
null
Nem biztos, hogy Szoboszlai Dominik már most elhagyja a Salzburgot (Fotó: Micheller Szilvia)
Elkezdte a felkészülést a Red Bull Salzburg, amelynél továbbra is az a legnagyobb kérdés magyar szempontból, hogy Szoboszlai Dominik hol kezdi meg az új idényt. A magyar játékos iránt több európai csapat is érdeklődik, azonban az osztrákok sportigazgatója, Christoph Freund elmondása alapján közel sem biztos, hogy Szoboszlai távozik a nyáron.

 

A Salzburg csütörtökön tartotta az első edzését, s hétfőn már pályára lép az osztrák bajnok, a szlovén Bravo lesz az ellenfele. Az együttes jelenlegi keretében több mint 30 játékos található, s bár néhány fiatal minden bizonnyal kölcsönbe kerül, a vezetőség nem tervez eseménydús nyarat átigazolási szempontból.

„Harminc játékossal megyünk edzőtáborozni, beleértve négy kapust és néhány fiatalt a Lieferingből. Ami Szoboszlai Dominikot illeti, rengetegen érdeklődnek iránta, de az a célunk, hogy megtartsuk őt Patson Dakával és Enock Mwepuval egyetemben. Úgy tervezzük, hogy Hvang Hi Csan (RB Leipzig) lesz az egyetlen távozó, és Oumar Solet (Lyon) az egyedüli érkező. Minőség tekintetében kiválóan felkészültünk az őszre, Hvang távozása ellenére remek a felhozatal a támadósort illetően, gyors és különböző típusú játékosaink vannak, talán sohasem voltunk még ilyen jól ellátva” – idézi Christoph Freund sportigazgatót a Kronen Zeitung.

Szoboszlai a 2019–2020-as idényben 40 tétmérkőzésen összesen 12 gólt szerzett és 18 gólpasszt osztott ki a Salzburg színeiben. A nyár nagy részében arról lehetett hallani, hogy a Milan lehet a legnagyobb esélyes a megszerzésére, azonban Ralf Rangnick érkezésének elmaradása jó eséllyel kútba döntötte az üzletet. Kérőkből továbbra sincs hiány, kérdés azonban, hogy melyik klub fizetné ki a körülbelül 25 millió eurós vételárat. Esterházy Mátyás, a magyar válogatott középpályás menedzsere korábban a Nemzeti Sportnak beszélt arról, nem szeretnék elsietni a döntést, olyan klubot keresnek, amely a játékos hosszú távú karrierje szempontjából a lehető legjobb. Ami Szoboszlait illeti, a 19 éves labdarúgó nemrégiben kijelentette, hogy egyáltalán nem lenne csalódott, ha Salzburgban futballozna az új idényben is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik