Légiósok: Már nincs kizárva Kína – Nikolics a jövőjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 19:57
Nikolics Nemanja az újvidéki Magyar Szónak adott interjújában kijelentette: valószínűleg távozik a Legia Warszawától, és immár nem kizárt az sem, hogy Ázsiában folytatja labdarúgó-pályafutását.

„A Videoton után valóban csak európai csapatban gondolkodtam, s habár Ázsiából érkeztek konkrét ajánlatok, ezekre nemet mondtam. Most változott a helyzet, minden ajánlatot átgondolok, kikérem azoknak az embereknek a véleményét is, akik eddig követték a pályafutásomat – idézi a Magyar Szó Nikolics Nemanját. – A kínai ajánlatra, amellyel a klub és én is elégedettek voltunk, végül azért mondtam nemet, mert nem akartam félbehagyni azt a munkát, amit a Legiánál elkezdtem. Most azonban egy új helyzet van, amelyben nincs kizárva sem Kína, sem az Egyesült Arab Emírségek.”Most változott a helyzet, minden ajánlatot átgondolok, kikérem azoknak az embereknek a véleményét is, akik eddig követték a pályafutásomat – idézi a Magyar Szó Nikolics Nemanját. – A kínai ajánlatra, amellyel a klub és én is elégedettek voltunk, végül azért mondtam nemet, mert nem akartam félbehagyni azt a munkát, amit a Legiánál elkezdtem. Most azonban egy új helyzet van, amelyben nincs kizárva sem Kína, sem az Egyesült Arab Emírségek.”

Nikolics elmondta: az utóbbi években három nagyon jó döntést is hozott – az első az volt, amikor Magyarországra igazolt; a második, amikor a Kaposvár után nem külföldre, hanem a Videotonhoz szerződött; a harmadik pedig a Legiába igazolása volt.

„Eddig is én döntöttem el, hogy hol szeretnék játszani, most is így lesz – vetítette előre a legutóbbi szezonban lengyel gólkirályi címet szerző támadó. – Valószínű, hogy eligazolok, mivel ezt az esélyt, ezt az idényt ki kell használni a klubnak és nekem is. Ha viszont maradok a Legiánál, nem leszek szomorú, mert egy olyan közegben vagyok, ahol szeretnek, tisztelnek, én is és a családom is jól érezzük magunkat, s nekem ez utóbbi a legfontosabb.”

S hogy mi lesz a válogatott szerepléssel? Mire jutottak Bernd Storckkal, amikor Nikolics négyszemközt egyértelművé tette a szövetségi kapitánynak: nem szeretne a kispadon ülni?

„Abban maradtunk, hogy az Eb után visszatérünk erre. Én bizakodó vagyok, hiszen a tornán mindig megpróbáltam a legjobbat nyújtani. Amikor nem léptem pályára, akkor is igyekeztem a csapatot segíteni.”

A támadót meghatotta, hogy szülővárosában, Zentán nagy szeretettel fogadták az Eb után, Ceglédi Rudolf polgármestertől jelképes ajándékot is kapott.

„Egy kisvárosból indultam, ha most megállok egy pillanatra, és megnézem, 28 évesen hol tartok, akkor nagyon büszke vagyok a teljesítményemre. Mindez azonban a zentai barátok és a család nélkül nem sikerülhetett volna. Minden zentai gyereket arra biztatok, ne gondolkodjon azon, hogy egy kisvárosban él, én is itt születtem, itt nevelkedtem, és mégis milyen messzire sikerült eljutnom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik