Légiósok: Major gólt szerzett, Varga Kevin bemutatkozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 17:05
null
Major Sámuel gólt szerzett a Red Bull Salzburg fiókcsapatában, a Lieferingben (Fotó: Getty Images, archív)
Kádár Tamás, Szoboszlai Dominik, Szőke Adrián, Major Sámuel és Varga Kevin is kezdőként lépett pályára légiósként az első vagy másodosztályban szereplő magyar labdarúgók közül, akiknek csapata vasárnap játszott bajnokit.

Megszerezte első gólját az osztrák másodosztályban Major Sámuel. A 18 éves U-válogatott középpályás – aki klubjában inkább jobbhátvédként szerepel – az 1. fordulóban kezdő volt a Red Bull Salzburg fiókcsapatának számító Lieferingben a Rapid Wien II elleni meccsen, és a 71. percben (hat perccel a lecserélése előtt) bal oldali beadásra érkezve állította be közelről a 3–0-s végeredményt.

Az élvonalban a Red Bull Salzburg 3–1-re győzött a Wolfsberger AC vendégeként. A válogatottban két meccsen is kezdőként szereplő Szoboszlai Dominik a klubjában is a kezdőcsapatban kapott helyet, de az előzetesen megbeszéltek szerint Jesse Marsch vezetőedző a szünetben, a salzburgiak 2–0-s vezetésénél lecserélte a korábban, a nyári felkészülés során kisebb sérüléssel is bajlódó középpályást.

Kádár Tamás egymás után a negyedik bajnokin volt kezdő a kínai élvonalbeli SantungLunengben, és sorozatban a harmadik meccsét játszotta végig, de csapata 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Kuangcsou Evergrande-tól. Kádárnak ez volt a nyolcadik bajnoki szereplése Kínában, és második alkalommal volt vesztes csapat tagja (négy győztes és két döntetlennel záruló meccs mellett).

A holland első osztály 1. fordulójában a legutóbb a magyar válogatott keretbe is meghívott Szőke Adrián kezdőként 62 percet kapott a Heraclesben, csapata 2–0-ra győzött a Den Haag ellen.

Varga Kevin a szerződtetését követő első meccsen rögtön a kezdőcsapatba került a török Kasimpasában az élvonal nyitányán, a szünetben lecserélték a Kayserispor ellen 1–0-ra elveszített idegenbeli meccsen.

MAGYAROK KÜLFÖLDÖN

AUSZTRIA
2. Liga (II. osztály)
Liefering–Rapid Wien II 3–0
Liefering: Major Sámuel kezdő volt, a 71. percben gólt szerzett, a 77. percben lecserélték.
BUNDESLIGA
Wolfsberger AC–Red Bull Salzburg 1–3
Red Bull Salzburg: Szoboszlai Dominik kezdő volt, a szünetben lecserélték.

HOLLANDIA
Eredivisie (I. osztály)
Heracles–ADO Den Haag 2–0
Heracles: Szőke Adrián kezdő volt, a 63. percben lecserélték.

KÍNA
Super League (I. osztály)
SantungLuneng– Kuangcsou Evergrande 1–2
SantungLuneng: Kádár Tamás kezdőként végigjátszotta a meccset.

TÖRÖKORSZÁG
SÜPER LIG (I. osztály)
Kayserispor–Kasimpasa 1–0
Kasimpasa: Varga Kevin kezdő volt, a szünetben lecserélték.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik