nemzetisport.hu 2016.02.16 08:37 Frissítve: 2016.02.18 14:17

Légiósok: Nikolicsért hétmillió dollárt ajánlottak – sajtóhír

Nikolics Nemanja szíve szerint maradna Lengyelországban, de profi labdarúgóként tisztában van vele: amennyiben visszautasíthatatlan ajánlatot kap érte a Legia, akkor váltani kényszerül. Márpedig lengyel sajtóhírek szerint hétmillió dollárt (kb. 6.26 millió euró) is kaphat érte a varsói klub, ami gondolkodásra kényszerítheti a vezetőket. Amint arról a napokban beszámoltunk: jelen állás szerint Kína lehet számára a következő állomás...

Lengyelországban már konkrét összegről is beszámoltak

 

A lengyel bajnokságban remeklő Nikolics Nemanját Kínába vinnék, ám neki esze ágában sincs menni. Jól teszi, ha marad a Legiánál?

Eredmények állása
 

„Próbálok minél kevesebbet foglalkozni ezzel a témával. A vasárnapi mérkőzés előtt és után is faggattak erről, de kikerültem a válaszadást. Egyebek mellett azért, mert pillanatnyilag nem tudok konkrét érdeklődésről – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar válogatottban is számításba vett honosított támadó, akit a lengyel sajtóban a Tiencsin Tedával hoztak kapcsolatba. – Hozzám csupán annyi jutott el, hogy állítólag egy-két kínai klub vinne, de hogy melyik, az nem. Mondhatok én ugyanakkor bármit, tudomásul kell venni, hogy a futball üzlet is egyben. Tetszik, nem tetszik, egy labdarúgó nem tervezhet hosszabb távra.”

A Przeglad Sportowy lengyel sportlap keddi száma a címlapon hozza, hogy Nikolicsért hétmillió dollárt (kb. 6.25 millió euró) ajánlottak Kínából. Korábban annyit már megszellőztettek, hogy a transzfer megdöntheti az eddigi lengyel csúcsot: a török Trabzonspor 2011-ben 5.25 millió euróért szerezte meg Adrian Mierzejewskit a Polonia Warszawától.

Kínában február 26-ig tart az átigazolási időszak, így a hétvégi bajnokin a Jagiellonia ellen két gólt szerző támadó esetében még egy téli klubváltás is lehetséges.

„Ezen a kérdésen csak akkor érdemes morfondírozni, ha befut egy ajánlat. A minapi interjúban azt is elmondtam, hogy szeretném befejezni, amit itt elkezdtem. Ezt tartom most is. Januárban egy megkeresésre már nemet mondtam, mi több, akkor jeleztem is a varsói vezetőknek, hogy a nyárig mindenképpen a Legiában szeretnék játszani. Bajnok, kupagyőztes és gólkirály akarok lenni! Szóval ha rajtam múlik, maradok. A kérdés sokkal inkább az, hogyan cselekszenek a vezetők, ha valóban kapnak értem visszautasíthatatlannak tetsző ajánlatot. Noha nem vagyok már gyerek, így nem hiszek el mindent, ami különböző fórumokon megjelenik, hallom, hogy mekkora összegekkel dobálóznak a kínai egyesületek. Valahol már azt is olvastam, hogy rekordsummát fizetnének értem. Lehet, kár volt ennyi gólt rúgnom, mert így felhívtam magamra a figyelmet…”

Nikolics Nemanja a Legia eddigi 22 bajnokiján rendre kezdőként lépett pályára. A meccsek felén végig játszott, 11 alkalommal lecserélték. A lehetséges 1980 játékpercből 1794-et töltött a gyepen, ennyi idő alatt szerzett 23 gólt, a támadó 78 percenként talál a kapuba.

A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN NIKOLICS FELIDÉZI A BAJNOKSÁG TAVASZI NYITÁNYÁN SZERZETT DUPLÁJÁT, ÉS BESZÁMOL ARRÓL, HOGY HÁNY KÍNAI ÉS MAGYAR VOLT A VARSÓIAK HÉTFŐI EDZÉSÉN!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 10:16:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kicsik vagyunk, ezt érzem mindig és mindenhol. Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza!”

2018.04.12 13:10:18

Légiósok PÓR KÁROLY

Takács Kevin az 1860 München U16-os csapatának a tagja, Kócsó Bálint U17-ben lövi a gólokat.

2018.04.12 08:31:41

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Ha csak egy játékos nem ott volt, ahol az edző gondolta, azonnal megállt a gyakorlás – itthon egyszer sem történt hasonló.

2018.04.10 14:39:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Az FTC-ben is nevelkedett, ma Leicester mellett dolgozik gyerekekkel – „világválogatottakat” igazgat.

2018.04.07 09:30:48

Légiósok PIETSCH TIBOR, MICHELLER SZILVIA (fotó)

„Hosszabbra nyúlt a kihagyás. Jóval hosszabbra. Nem mindig nézett ki úgy, hogy lesz visszaút.”